Kojoti, koncert

Kojoti opet laju – Sve je pod kontrolom?

Muzika - regija Show Time

Dva desetljeća su prošla od njihovog oproštajnog trećeg albuma ‘Sex Disco Kung Fu’, ali 2016. Kojoti su se vratili i 1. 3. očekujemo njihov novi album ‘’Sve je pod kontrolom?’’.

Bio je to jedan od događaja sezone kada je 2016. objavljeno ponovno okupljanje originalne četvorke – Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara), Vanja Marin  (bas), Bobo Grujičić (bubnjevi) – kojoj se još priključio mladi klavijaturista Dan Divjak, koji je, nažalost, preminuo u septembru 2017.

Odsvirao je bend u prethodne dvije godine veliku povratničku turneju, odsvirali su i nekoliko zapaženih koncerata po regionu i što se njih tiče (a ni reakcija publike nije bila drugačija) – u ekipi je i dalje sve pod kontrolom.

U međuvremenu, zadnjeg mjeseca prošle godine, Kojoti su sa snimateljem Matejom Zecom i u produkciji Davora Viduke snimili 11 novih pjesama za album ”Sve je pod kontrolom?’‘, koji će se pod etiketom Dancing Beara pojaviti 1. 3. 2019.

Uz niz gostiju (Luka Barbić iz TBF-a, Vladimir Simčić Vava, Iva Močibob, Kandžija, Vedran Križan…), bend zvuči još energičnije, gitarski i vokalno moćno, što smo već mogli čuti u nekoliko najavnih singlova, kao i najnovijem, sinoć objavljenom za naslovnu pjesmu.

Iako još nije objavljen plan koncertnih predstavljanja novog albuma, zagrebačka publika će premijerno nekoliko songova čuti na nastupu Kojota, 9. 2. U Boćarskom domu, na festivalu Antivalentinovo #4.