Spoj muzike i fotografije u spotu sarajevske grupe InTheRoom

Muzika BiH Show Time

Sarajevski instrumentalni eksperimentalni bend InTheRoom predstavio je 29. novembra spot za pjesmu ‘’Kölsch” kojom najavljuje i svoj nadolazeći album.

Pjesmu snimanu u “Old Mikefild” studiju producirao je Nedim Zlatar Basheskia (poznat kao član dvojca Basheskia & Edward EQ), a režiju i montažu spota potpisuje sarajevski višestruko nagrađivani foto-autor Midhat Poturović, koji kroz umjetničku fotografiju prikazuje Sarajevo iz sasvim novog ugla.

“S obzirom da je pjesma instrumentala, ideja nam je bila da video napravimo u stilu svojevrsnog intermezza, pa je saradnja sa našim prijateljem Midhatom, koji je inače vrhunski fotograf, bila sasvim logična”, kažu iz benda.

InTheRoom je projekt četvorice muzičara koji traje već nekoliko godina i ekipu čine Jan Delić – bubnjevi, Zlatan Džanović – bas gitara, Deni Sijah – saxofon
i Dalio Sijah – gitara. Do sada su objavili jedan EP i zabilježili brojne nastupe u regiji, ali i nekim evropskim zemljama.

Inače, pjesma ‘’Kölsch” objavljena je sredinom novembra ove godine na prvoj kompilaciji sarajevske digitalne izdavačke kuće “Podmornica” koja nosi naziv “Ispod površine” i predstavlja izbor autora iz Bosne i Hercegovine.

https://www.glas.ba/2019/11/15/ispod-povrsine-zanimljiva-kompilacija-nezavisne-bh-alternative/