Novo od Lovely Quinces, splitske kantautorice koja djeluje poput udara struje

Muzika - regija Show Time

Nakon poduže diskografske pauze, mlada kantautorica iz Splita a sa zagrebačkom adresom, Lovely Quinces, objavila je novi singl “Sick In The Head“.

Kantautorica Dunja Ercegović prvu pjesmu ”Wrong House” potpisanu pseudonimom Lovely Quinces objavila je krajem 2012. i zabilježila prvi uspjeh kod underground publike.

Prvo službeno izdanje izdala je u septembru 2013. i riječ je o EP-u “No Room For Us” s pet pjesama, koji je u nekim izborima proglašen albumom godine, a u jednom osvrtu autor je slavodobitno napisao da ”rock and roll treba slaviti dan kada je harizmatičnoj Dunji Ercegović palo na pamet da uz gitaru kaže koju o svom životu’’ te da ‘’šarmantna Splićanka ima snagu jednog Springsteena, bol jedne Patti Smith, ali i vrlo jedinstvenu mladost u svom glasu’’ (Miloš Cvetković, Balkanrock).

Lovely Quinces (Foto Ranko Tintor Fiko)
Lovely Quinces (Foto Ranko Tintor Fiko)

Slijedio je konceptualni album “Meet Me In Moscow” (2015.) i od tada se tek povremeno pojavljuju novi singlovi, ali zato je Lovely Quinces imala dvije američke i nekoliko euro-turneja (zadnju u novembru prošle godine po Austriji, Češkoj i Slovačkoj), te je kao support act otvarala koncerte za poznata indie i alter-rock imena kao Tame Impala, Kurt Vile &The Violators, The Kills, Morcheeba i mnogi drugi.

Dunjina autorska pjesma “Sick In The Head“ nastala je u vrijeme njenih višegodišnjih eksperimentiranja u studiju Marka Mrakovčića (zagrebački producent mnogih recentnih bendova i kantautora nezavisne scene kao Mašinko, ESC Life, Nina Romić, Irena Žilić i dr.) i datira s kraja 2017., a snimljena je uz članova grupe Punčke, Gorana Nježića na bubnjevima i Anje Tkalec na basu.

Nasuprot ogoljenim akustičnim brojevima, singl donosi žešći električni zvuk Lovely Quinces, koji je samo naglašeniji izraz pjevačice i autorice koju nazivamo domaćom Patti Smith.

Dive dolaze iz svijeta pop muzike. U alternativnom rock okruženju obitavaju često samozatajne, ali kantautorice koje djeluju poput udara struje.