Grupa Epilog, hard rock

Bajkerima dragi, a ni metalcima nisu mrski: Epilog ‘Iz očaja’

Muzika - regija Show Time

Kragujevački sastav Epilog, kojeg još nazivaju super-grupa, prije šest godina je rođen kao jednokratni projekt Tribute to Osvajači, ali nostalgija za ‘old school hard rockom’ je bila jača, pa sad imaju album s kojeg nižu seriju video singlova.

Na inicijativu Bože Fridmana i Ralleta Petrovića, članova grupe Darkshines iz Kragujevca, u jesen 2011. okupila se ekipa da koncertom obilježi 20 godina albuma ”Vatra i led”, prvog izdanja popularne kragujevačke hard-rock / glam-metal grupe Osvajači, koja je sa scene formalno otišla 2009.

U “Tribute to Osvajači” pozvaše osnivača Osvajača, Dragana Uroševića Uroša i pjevača Predraga Pavlovića (EKG), no jedan spontani projekt toliko ih je zagrijao da je iz njega rođena grupa Epilog u postavi Predrag Pavlović – vokal, Dragan Urošević Uroš – gitara, Darko Spasić – gitara, Ratko Petrović – bas i Stefan Jevdić – bubnjevi.

Nisu se baš pojavljivali puno izvan lokalnih okvira i prvi veliki koncert im je bio nastup u ulozi gosta grupe Smak, 2015. godine, na čuvenom koncertu na beogradskom Ušću.

Na samom izmaku prošle godine objavili su prvi album ”Nova Tempore” i sa njega nižu seriju video singlova, od “Ti nisi ti”, “Nevolja”, “Sneg” (duet sa Borom Đorđevićem) i “Šta vreme nosi” do najnovijeg “Iz očaja”.

Prizvuk Osvajača (očekivano), reminiscensija na glam-hard-rock naslijeđe (koje god vam ime padne na pamet), tekstovi bez velikih ambicija, sve to ne pokazuje da Epilog ima bilo kakve druge ambicije osim da (se) zabavi. Nekima dovoljno.