Proleter

Proleter: Život nije fer, ali mi jesmo (nova imena region scene)

Muzika - regija Show Time

Proleter je melodični miks punk rocka i pop punka koji kao da je ispao iz soundtracka ‘Tony Hawk Pro Skatera’ ili onih komedija s početka ovog stoljeća koje smo svi gledali.

U zvuku ovog zagrebačkog benda mogu prepoznati svi koji vole atmosferu bendova kao što su Green Day, Blink-182, Sum 41, The Offspring, Less than Jake, Good Charlotte, Fall Out Boy, Bowling for Soup, Jimmy Eat World, New Found Glory, Yellowcard i mnogi drugi.

Proleteri su Antonio (vokal i gitara), Roland (vokal i bas) i Tin (bubnjevi).

Od kad su se udružili kao ekipa, svirali su po raznim festivalima kao što su Ritam Europe 2 (drugo mjesto po izboru publike), HGF (finalisti), Svjetski dan glazbe, Velika Rock Eksplozija, Rock for Ritz, Urban Fest Osijek, Večernjakova biciklijada, kao i po raznim klubovima.

Do sada su uradili preko sat i pol autorskog materijala, a jedan njegov dio pojavio se na Proleterovom debitantskom albumu ”Život nije fer”, koji je izašao 4. 6. 2018. i dva dana poslije je koncertno predstavljen u prepunom Hard Placeu u Zagrebu, kada je snimljen i live spot za pjesmu ”Lažovi”.

Ako su vas ova tri broja dovoljno zagolicali da čujete sve sa albuma prvijenca, free download & streaming postavljeni su na Proleterovom Bandcampu, te Deezeru i drugim servisima, dok kolekcionari CD-a primjerak mogu poručiti na Amazonu i CroRec web shopu.