Arsenal-fest

Regija ima 5 festivala u slavnom YOUROPE, BiH još na ‘čekanju’

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

U asocijaciju koja okuplja velike festivale iz 25 zemalja, nakon Exita, InMusica, Taksirata i Metaldaysa, primljen je i kragujevački Arsenal Fest. Čekamo kad će tu počast dobiti i prvi festival iz BiH.

Sedmo izdanje Arsenala priređuje se od 22. do 24. 6. uz nastupe velikih imena kao Anthrax, Thievery Corporation, Dub FX i drugi, a ovaj i raniji respektabilni programi kragujevačkog festivala dobili su veliko priznanje prijemom u YOUROPE – The Association of European Festivals.

Biti član ovog najvažnijeg evropskog open-rock-fest udruženja nema samo simboličku vrijednost, nego donosi i vrlo važnu praktičnu – članstvo omogućuje brži, lakši i efikasniji kontakt sa agencijama i menadžmentima velikih svjetskih izvođača, što znači i još bolje i atraktivnije programe.

Mostar Blues Festival

YOUROPE, osnovan 1998. godine, uključuje oko 90 festivala iz 25 zemalja, a od ranije su u asocijaciju primljeni novosadski Exit, zagrebački InMusic, skopski Taksirat i slovenački Metaldays (Tolmin), te mađarski Sziget, danski Roskilde, njemački Wacken Open Air, švicarski Montreux Jazz Festival, austrijski Nova Rock itd.

“Pre sedam godina, kada smo počinjali, razmišljali smo samo kako da preživimo do sledeće godine. Nadamo se da ćemo u budućnosti uspeti da u Kragujevac i Srbiju donesemo najzanimljiviju muziku i duh modernih evropskih festivala”, izjavio je Zoran Vulović, direktor Udruženja građana Arsenal Fest.

OK-Fest-koncert

Uz izdvajanje zanimljivog podatka – da jedna Poljska u ovom društvu ima čak 5 festivala, nadamo se da će u regionu rasti i drugi festivali, koji će, onda, ulaskom u Asocijaciju biti još veći na obostranu korist i organizatora i publike.

Prvenstveno, nadamo se i priželjkujemo da će neki BiH open-air festival ući u to društvo.

Demofest-Finale