Norman Beaker

Beogradski koncertni kalendar za februar 2019.

Muzika - regija Show Time

Uriah Heep, Norman Baker Band, Algiers, Tom Odell, Lačni Franz, Neno Belan & Fiumens, Massimo, Josipa Lisac

05. 02. Sava centar: URIAH HEEP

Dvije godine poslijhe nastupa na jubilarnoj 50. Gitarijadi u Zaječaru, britanski hard rock veterani prvi puta se ukazuju i u Beogradu. U međuvremenu su, u seprtembru prošle godine, objavili svoj jubilarni 25. album Living the Dream.

08. 02. Atom klub: NORMAN BEAKER BAND
Britanski blues & rock gitarista i pjevač Norman Beaker (naslovna fotografija) na sceni je još od 1967., a njegov značaj potvrđuje uključenje u Blues Hall od Fame 2017., a iste godine njegov Norman Beaker Band objavio je album We See Us Later. U Beogradu su već svirali u trio formaciji i taj nastup je zabilježen na koncertnom izdanju “Live in Belgrade” (2015).

11. 02. Elektropionir: ALGIERS
I momci iz američkog alternativnog eksperimentalnog rock benda skoro su bili u beogradskom Domu omladine, a na reprizu stižu u novi sve značajaniji beogradski rock prostor. Aktuelni album: The Underside of Power (2017).

12. 02. Hala sportova: TOM ODELL
Tom Odell, 28-godišnji britanski indie pop kantautor, imao je zapažen nastup na Exitu 2015. godine i premijerno će se predstaviti beogradskoj publici, kojoj će predstaviti svoj treći album Jubilee Road, objavljen u oktobru prošle godine.

12. 02. Kolarac: LAČNI FRANZ
Zoran Predin i Lačni Franz će održati svoj akustični koncert pod nazivom “Akustični poljubac” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine i za tu priliku gošća će im biti čuvena fatalna dama Anja Rupel (Videosex).

14. 02. Dom omladine: NENO BELAN i FIUMENS
Nije puno prošlo od rasprodanog koncerta u novembru, kada je riječka ekipa ispunila Dom omladine, a sada se Belan sa Fiumensima u isti proctor vraća na Dan zaljubljenih, uz niz aduta vrlo adekvatnih za tu priliku.

14. 02.  Sava centar: MASSIMO
Isti dan i isti povod, samo u drugoj dvorani – Massimo Savić sa bendom i, jednako kao u prethodnom slučaju, s mnoštvom hitova za zaljubljene.

24. 02. Srpsko narodno pozorište, Novi sad: JOSIPA LISAC
U beogradski raspored dodajemo i jedan izuzetan koncert u Novom Sadu. Regionalna diva Josipa Lisac s lakoćom je krajem 2017. rasprodala Sava centar, a ove godine, kako je najavljeno, planirala je samo desetak nastupa, te je za novu destinaciju izabrala napokon i Novi Sad.

Sakupio: Ivan Makragić

Josipa Lisac, koncert u Beogradu 2017
Josipa Lisac, koncert u Beogradu 2017