Let 3 & Vuco

Let 3 & Vuco: Bas bubanj u trbuh, doboš u čelo, vokali režu oči – to je heavy rokija

Muzika - regija Show Time

Kontroverzni Siniša Vuco zadnje je zvjezdano ime skorašnjeg četvrtog Antivalentinovo koncerta, na kojem će pjevati kao gost grupe Let 3 i tim povodom zajedno su obradili staru temu ”Golub Dinko”, koja u njihovoj otkačenoj verziji postade ”Golub Vaso”.

Mnogima u muzičkoj publici danas ime Siniše Vuce ništa ne znači. A bio je velika i kontroverzna zvijezda u Hrvatskoj tokom devedesetih, kada je, eto, puno prije Miligrama i Brkova, a rigidnije od Milića Vukašinovića miješao heavy metal / hard rock sa turbo folkom. Koliko god kao pjevač, gitarista i autor bio vrlo uvjerljiv u rock žanru, slavu mu je donio folkerski album ”Volim piti i ljubiti” (1998.) i svaka od njegovih pjesama u čijem središtu su bili alkohol, ljubav, žene i patnja.

Vuco se prije desetak godina odjednom povukao sa scene, odlučivši da više nikada neće snimati i nastupati, niti se medijski oglašavati.

Siniša Vuco
Siniša Vuco

Nikad ne reci nikad. Na svoj način kontroverzni (čitaj otkačeni) Let 3 pozvao je Vucu da bude njihov gost na Antivalentinovu #4, dvodnevnom rock festivalu koji će biti održan 8. i 9. 2. 2019. u zagrebačkom Boćarskom domu. Pa su za tu priliku obradili staru pjesmu “Golub Dinko”, sa albuma Leta 3 ”Jedina” iz 2000. godine, koja je u novoj inkarnaciji postala ”Golub Vaso”.

Damir Martinović Mrle tvrdi da rokera velikog srva nisu trebali puno nagovarati, a Vuco o pjesmi, u svom stilu: “Bas bubanj u trbuh, doboš u čelo, vokali režu oči, to je: heavy rokija!”.

Slušajući, poslije toliko godina, njegov vokal teško je ne pomisliti kakvo bi mjesto Siniša Vuco imao u hard rock zajednici samo da je htio.

Inače, spominimo još da na Antivalentinovu #4 nastupaju Zabranjeno pušenje, Elemental, Kojoti, Bad Copy,Rambo Amadeus, Saučešće, Turisti, Let 3 i njihov posebni gost Vuco.