Meghan Trainor

Povratak skoro otpisane Meghan “All About That Bass” Trainor

Muzika - svijet Show Time

U 2014. bila je liderica većine top lista u svijetu sa zaraznim hitom “All About That Bass” s debitantskog albuma, 2016. objavila je novi album i dobila Grammy za najboljeg novog izvođača, a onda joj se svijet počeo rušiti.

Umjesto da do kraja iskoristi iznenadni uspjeh i kapitalizira slavu koju joj je donio ”Bass”, Meghan Trainor je završila na operaciji glasnica, drugoj u dvije godine i s puno pesimističnijim prognozama.

Da joj frustracija bude kompletnija, u to vrijeme, pred operaciju u ljeto prošle godine, pjevačica i glumac Daryl Sabara bili su na početku veze, što znači da su prvih nekoliko meseci komunicirali samo pisanim porukama, jer Meghan nije mogla ni progovoriti.

“Mislila sam da su mi oduzeti svi moji snovi. To su bili mračni dani,” – opisala je vrijeme kada je sumnjala da postoji ikakva mogućnost da se nastavi baviti pjevanjem.

Ipak, kada je završen višemjesečni oporavak, uz podršku svoje ekipe vratila se u studio. Sam ulazak u taj prostor i početak rada bili su za nju uznemirujući, ali kad je uspjela odgurnuti strah i bol, snimila je prvu temu za koju kaže da je njen najbolji rad i svakako simboličan.

Tu pjesmu pod nazivom “No Excuses” (Bez izgovora) – kao mantru koju sada živi nakon svega kroz što je prolazila – objavila je danas i datum 1. 3. 2018. drži početkom svog trećeg poglavlja.