Sassja i Rundek

Kako je nova zvijezda Sassja položila ispit kod starog vuka Rundeka

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Na Sassjinom albumu ”No problemo” krije se jedna neobična i jako zanimljiva duetska tema koju je tuzlanska reperica Sassja uradila sa novovalnom ikonom Rundekom, a uz premijeru njenog spota otkrivaju pozadinu njenog nastanka.

”Imala sam tremu kada smo pripremali pjesmu koju ćemo mu poslati, jer sam htjela napraviti svoj stil i zvuk, ali i da Rundek može biti potpuno svoj u tome. Sretna sam da je osjetio to i da smo svi zajedno napravili ovakvu stvar” – rekla je Sassja uz objavu spota za pjesmu ”Savana”.

Rundek o zajedničkom radu, pak, kaže: ”Ovo je prvi put da s nekim ravnopravno surađujem na pisanju teksta za pjesmu. Rok Kovač je predložio skicu aranžmana, a Sassja svoju priču. Osjetio sam da je pjesmi potreban objektivni odmak, neka globalna perspektiva, a istovremeno i lokalni miris u melodiji. To nas je odvelo u Savanu. Dosvirao sam riff i melodiju na električnoj gitari i sintu, ostali su elementi pošli u susret i eto te pjesme”.

Različiti muzički svjetovi iz kojih dolaze autori, usput i različitih generacijskih korijena, zahvaljujući njihovoj opuštenosti, kao i producentu Roku Kovaču Kantrimanu, nisu rezultirali sudarom. Dapače, sjajno su se međusobno prepleli, bez ‘šavova’ u pjesmi koja, procjenjujemo, neće imati sezonski hitoidni učinak, nego bi mogla godinama sazrijevati i trajati.