Santana za 2019. najavio novi album i obilježavanje 50 godina Woodstocka

Muzika - svijet Show Time

Legendarni gitarista Carlos Santana otkrio je američkom Billboardu da planira objaviti novi EP u januaru, a onda izdaje novi album koji producira čuveni Rick Rubin.

Iduća godina će, po najavama Santane, biti vrlo dinamična za ovog 71-godišnjeg muzičara.

Najprije 25. 1. 2019. stiže njegov EP ”Mona Lisa”, koji donosi tri pjesme inspirirane čuvenim slikarskim djelima. Osim da je bio fasciniran slavnom Leonardovom slikom kad ju je prvi put uživo vidio, Santana još ne otkriva kome su posvećeni ostali brojevi.

Santana je najavio i prvi datum svoje turneje ”Global Consciousness”, koja će početi 20. 4. koncertom u St. Augustineu na Floridi, a onda negdje u kasno proljeće ili rano ljeto trebao bi de pojaviti njegov bendovski jubilarni 25. studijski album, koji producira legendarni Rick Rubin.

Zanimljivo je spomenuti da je prethodni album ”Santana IV” iz 2016. godine snimio bend sastavljen od većine muzičara koji su sa Carlosom nastupili na legendarnom Woodstocku, u ljeto 1969.

A upravo je iduća godina vrijeme obilježavanja 50. godišnjice ovog slavnog rock festivala i Santana je američkom magazinu otkrio da je razgovarao sa suosnivačem Woodstocka, Michaelom Langom, o planovima za veliku proslavu te mogućem svom nastupu. “Ako me pozovu, ja sam tu”, rekao je, ali svakako planira da, zasad neutvrđenog datuma, priredi vlastiti koncert  u Betel Woods centru za umjetnost, u amfiteatru koji se nalazi na mjestu održasvanja originalnog festivala.

Kao da mu sve to nije dosta, slavni gitarista podsjeća da se iduće godine navršava i 50. godišnjica njegovog znamenitog albuma “Supernatural”, pa dodaje da bi mogao razmotriti ideju da ga u cijelosti u nekom trenutku izvede kao koncert, ali još ništa trenutno po tom pitanju nije konkretno započeto.

Ako ste samo preletjeli preko tog podatka, opet istaknimo – Carlos Santana će u ljeto 2019. napuniti 72 godine!

Gledajući ovaj sjajni dokument od prije 50 godina, osjećaj poštovanja je neizmjeran.