ESC-life

Izvanstandardni zagrebački ESC Life: Journey from Đavoli to Hüsker Dü

Muzika - regija Show Time

Ne boje se jednostavnosti i nisu opterećeni usporedbama s indie rockom ranih ’90-ih – zagrebački kvartet ESC Life, skrojen od iskusnih muzičara alternativne scene, izbacuje u januaru novi album ‘Born To Be Mild’.

Najavljeno kao još brže, zabavnije, ali i progresivnije izdanje, svoju će koncertnu promociju doživjeti 2. 2. 2019. u zagrebačkom klubu KSET.

Svirajući pop s distorziranim gitarama na tragu američkih indie giganata Dinosaur Jr., Sebadoh, Weezera i sličnih, put ih je doveo k legendarnom Grantu Hartu (Hüsker Dü, Nova Mob), kojem su prije nekoliko godina bili prateći bend i predgrupa na turneji jugoistočnom Europom.

Takvu priliku su dobili zahvaljujući svom upečatljivom albumu prvijencu ‘Access All Areas‘ (2015.), koji je osim simpatija srodnih glazbenika brzo stekao naklonost publike, što i ne čudi s obzirom na njihove jednostavne, melodične pjesme s prizvukom bezvremenskih hitova.

Od tada pa do danas nastupali su klupski i festivalski diljem regije, a u uspjehe svakako ubrajaju i turneje po Njemačkoj, Češkoj, Austriji, Bugarskoj.

ESC Life su Ante – guitar, Elvis – guitar, back vocals, Andro – drums i Nara – bass, vocals. Kao uzore navode široku paletu različitih muzičara, od San Francisco rock veterana Journey, preko mediteranskog pop rocka splitskih Đavola do punkerskog Hüsker Dü, što je podloga njihovog zvuka.

S novog albuma već su ranije predstavili ‘Vacation‘, pulsirajući punkiodni singl nastao pod producentskom palicom Marka Mrakovčića. Koncertom u klubu KSET vraćaju napucani novim materijalima koji čekaju svoje prve utiske.

Na koncertnoj promociji albuma u organizaciji Dostave Zvuka kao gosti sviraju zagrebački indie rockeri Weather Pains, oformljeni raspadom bendova Benchwarmers, Silk i Neon Green.

Naslovna fotografija: Ivan Gundulić