Oliver Dragojevic, kompilacija

Do kraja vrimena – prva posthumna kompilacija Olivera

Muzika - regija Show Time

Objavljena u digitalnom formatu na rođendan Olivera Dragojevića, 7. 12., kompilacija ”Do kraja vrimena” pod etiketom Aquarius Recordsa ovog vikenda se pojavila kao CD izdanje.

Prva posthumna kompilacija nazvana je po pjesmi sa albuma jednako simboličnog naziva ”Tišina mora” iz 2013. i izdanje prati singl “Za tvoje dobro”, koju su brojni mainstream mediji proglasili novom Oliverovom pjesmom (sic!), iako je riječ o broju sa zajedničkog albuma ”Familija” dvije splitske legende, Gibonnija i Olivera.

Kompilacija donosi 18 brojeva iz opusa velikog pjevača u posljednjih 13 godina, odnosno iz razdoblja u kojem je splitski bard dalmatinske šlageristike snimao za izdavačku kuću Aquarius Records.

Koliko je, zapravo, taj period važan za Oliverovu karijeru, u knjižici izdanja zapisao je muzički kritičar Dubravko Jagatić:

“Nekoliko je sjajnih poteza u svojoj karijeri napravio Oliver, a jedan od njih je bez svake sumnje ulazak u obitelj izvođača diskografske kuće Aquarius Records. Albumom “Vridilo je”, objavljenim 2005. godine, kao da je htio dati do znanja da je odlučio ostaviti iza sebe dugo godina građenu reputaciju najhvaljenijeg hrvatskog interpretatora pjesama zabavne glazbe i okrenuti novu stranicu u svom vokalnom kurikulumu. Taj je naizgled gotovo neprimijećen poslovni potez od Olivera stvorio respektabilnog pjevača na karti europskih vokalnih velikana upisavši ga među najvažnije glazbene izvođače srednje Europe.”