Damir Urban: Sve dok pjesma nudi krila, moj je korak poput diva

Muzika - regija Show Time

Uoči dvije rasprodane Tvornice i koncerata u Sarajevu, Splitu, Banja Luci, Puli, Rijeci i Dubrovniku, Urban&4 predstavljaju novu odličnu pjesmu ”Div”.

”Div je ono veliko, značajno biće koje poznajemo iz priča, a koje samo rijetki susretnu u životu. Također je div i simbol veličine, snage, postojanosti. Za mene osobno div stoji i kao znak skrivene nježnosti, zarobljenosti u veličini, prividne nesalomljivosti, a onda zbog toga često i usamljenosti. Mislim da je pjesma dovoljno jasna u svojoj poruci i istovremeno dovoljno otvorena da u njoj svatko može pronaći svoje značenje pa mi se čini nepotrebnim da ispričam svoju priču o tome što ona meni znači. Nadamo se da će sve ono što smo ugradili u ovu pjesmu pronaći put do slušatelja“, govori Damir Urban o novoj pjesmi.

Prethodni broj ”Iskra”, koji se pojavio u proljeće, Damir Urban je posvetio ”onima koji jesu budućnost’‘ i skoro pola miliona pregleda video spota kazuje sve o tome kako ga je publika doživjela. Nova pjesma, elegična i sa sjajnim gudačima koje je snimio Ante Gelo, prepuna je slika, mirisa i dodira, a posebno upečatljiv melodiozni refren (Sve dok pjesma nudi krila, moj je korak poput diva) mogao bu biti izraziti himnični koncertni adut, jedan od najvećih u novijem opusu grupe Urban&4.

Možda će to pokazati serija koncerata koji su zakazani ovog mjeseca i kojima bend obilježava svojih 20 godina: večeras i sutra u Tvornici kulture, a zatim 13. 12. u sarajevskoj Slogi, 14. 12. u splitskom BackBaru, 20. 12. u banjalučkom Klubu studenata, 24. 12. na pulskom trgu Portarata, 27. 12. u riječkom Pogonu kulture i 30. 12. na dubrovačkom Stradunu.