Ludwig Ludwig

Ludwig Ludwig: Dobrodošli na ‘Popodnevnu zabavu za ljubitelje žabokrečine’

Muzika - regija Show Time

Ludwig Ludwig je kruševački post punk electro industrial dvojac i nedavn o su objavili debitantsko izdanje čiji naslov Popodnevna zabava za ljubitelje žabokrečine upućuje na njihovu namjeru da se ozbiljno – šale.

Pjevač Ljubiša Jovanović aka Ponoćni Vodeničar, nekadašnji lider ugašene grupe Katabazija, i Saša Ognjanović (gitare & programiranje) prije dvije godine su se udružili kao Ludwig Ludwig te ubrzo predstavili prvu autorsku pjesmu ‘’Idu gradom’’.

Sirovo, plesno, energično, to je osnovna ideja autora melodija Saše Ognjanovića, koji kaže da je sve to htio izraziti u ekstremno jednostavnoj formi, zbog čega nije ni razmišljao o klasičnom bendu, pa su elektronske podloge i naglašeni gitarski rifovi, uz pjevački stil Ljubiše Jovanovića, odnosno format dvojca, najbolje rješenje za zamišljenu idealnu zvučnu sliku.

Sebe nazivaju sretnim pajacima, koji su na prvoj polovini albuma bili ozbiljno, a na drugoj se šalili.

Njihov album prvijenac sadrži osam autorskih pjesama i jednu obradu, famoznu ‘’Narodnu pjesmu” riječkih Parafa, koju su snimili kao posvetu njihovom frontmenu Valteru Kocijančiću, ponovo aktivnom na sceni.

U vrijeme svakojake žabokrečine, čekajte nekad, negdje, u svom gradu, da se pojave Ludwig Ludwig, interesantni razbijači dosade.