Aca i Deca opet zaigrano (pucaju u mraku)

Muzika - svijet Show Time

Australski rock brend ima novi album poslije šest godina te hibernacije koja je više slutila na penziju nego na nastavak rada vremešne ekipe.

Nakon što su pjevač Brian Johnson, bubnjar Phil Rudd i basista Cliff Williams napustili AC/DC poslije albuma ”Rock or Bust” iz 2014. godine, a onda 2017. preminuo originalni gitarista Malcolm Young, očekivao se ‘prekid struje’.

No, već neko vrijeme se govorkalo da još nije kraj, a sada imamo i dokaz – danas objavljeni singl ‘Shot In The Dark‘ kao najava novog albuma ‘PWR/UP‘, koji će u prodaji biti od 13. novembra.

Ritam gitarista Stevie Young, koji je nakada sa bendom svirao na turneji, postao je novi stalni član, u postavi je opet spomenuta trojka (znači odustali su od Axla kao pjevačke zamjene koja se mnogima nije svidjela) i AC/DC snimše 12 pjesama za 17. studijsko izdanje.

Prva predstavljena pjesma ne donosi apsolutno nikakvu promjenu u zvuku i stilu. Isti gitarski riffovi Angusa Younga, isto visoko nazalno pjevanje Briana, isti ritam jednostavan za horsko pjevanje na stadionima… dakle, AC/DC kako zvuči već skoro 50 godina.

Ali, to sigurno neće smetati opsjednutim fanovima. Bitno im je da samo da Aca i Deca opet praše.