Koncert Natali Dizdar – raskoš popa s prizvukom blues improvizacija

Koncerti Show Time

Natali Dizdar u četvrtak navečer, s bendom, održla je koncert u Vintage Industrial Baru. Ovaj put rođendanski koncert povodom sedmog rođendana VIB-a. Vintage je bio ispunjen i prije samog početka svirke. A početak malo se odužio. Od najavljenih 21 i 30 na 22 i 15 kad se na sceni pojavljuje gitarist, a ubrzo i čitav bend.

Zanosna Natali otpočela je s Nećeš me, zar ne. Naprotiv, publika ju je jedva dočekala i otpočetka odlično prihvatila. A kako je rekla, ovo joj je treće ovogodišnje pojavljivanje u VIB-u. Zaredale su prepoznatljive Ne reci zauvjek, Iluzionist, Neki drugi dan, Gazio si me sve odlično primljene, rasplesale su, barem žanski dio (mnogobrojniji) publike. Uputila je nekoliko prijekora muškarcima, zbog pasivnosti, iako i njih je pokrenula, prije svojim dojmljivim baršunastim glasom, nego li prigovorom. Posebno dobro primane su skladbe blues izričaja i povremeno opuštanje uz improvizacije.

Kako je vrijeme odmicalo, zbor ispred pozornice postajao je sve glasniji i sve življi, raznjihaniji. Bend je bio izvrstan, Natali fantastična, ali nakon nekih sati i pol, nakon Ne daj, došao je kraj.

Vratili su se na bis i izveli još tri skladbe. A onda stvarno bio je kraj rođendanske proslave VIB-a uz Natali.

Darko Marić

2 razmišljanja na “Koncert Natali Dizdar – raskoš popa s prizvukom blues improvizacija

  1. Vintage Industrial Bar??? Gdje je to. Cijeli text nigdje informacije o tome.
    Kao da se cijeli svijet vrti oko tog bara u Zagrebu.
    Odavno sam poceo “bivati” (od glagola bidne) iznenadjen losom kvalitetom textova,
    koji su se poceli pojavljivati na ovom portalu. Ne provjerene i ne potpune informacije.
    Mnogi imaju obraza se nazvati novinarima….

  2. Poštovani, nemamo namjeru braniti obraz našeg novinara i njegove “ne provjerene” informacije. Želja nam je samo smanjiti loš kvalitet tekstova na ovom portalu, pa nas zanima Vaše mišljenje: smatrate li da ubuduće, uz svako spominanje bilo kojeg koncertnog prostora u bilo kojem gradu, u izvještajima trebamo stalno ponavljati adresu tog prostora, možda dodati i google mapu? Ako ćemo tako izbjeći “ne provjerene” informacije, onda ćemo se potruditi.

Komentari su zatvoreni.