Covek bez sluha - Počinitelji

Omiljeni neprijatelji: Srbin, peder i komunist. Rokerska rukavica u lice polit-komesarima Hrvatske i Srbije.

Muzika - regija Show Time

Dva benda, jedan iz Hrvatske i drugi iz Srbije, nekako u isto vrijeme su političkim liderima svojih zemalja, koji jedno govore, drugo rade, a treće misle, bacili rukavicu u lice – brutalno otvoreno ”zauzimajući gard”.

Punk rock četvorka iz Kragujevca, Čovek bez sluha (ČBS), upravo je tako i nazvala svoj novi singl, naslovnu pjesmu predstojećeg albuma “Stanimo u gard”.

“To je pesma smeštena u sadašnje vreme i već svojim naslovom govori da je krajnji čas da se makar zauzme stav i prekine sa skretanjem pogleda od jako teške svetske svakodnevnice, čiji je epicenter, ponekad mislim, upravo naše najbliže životno okruženje”, kaže frontmen Miki Radojević.

Ne! Ne!, one bi kao da viknu, al’ glava konta kako onda platiti struju i svaka misao je poziv na linč, priželjkujemo potajno tu letnju oluju…

Ako je ČBS svoju pobunu i poziv na stav vješto poetski uobličio u metafore, zagrebački Počinitelji ni slovce nisu zamaskirali.

Tri godine nakon objavljivanja albuma ”Prsti u medu” (asocijacija je jasna), oni imaju novi materijal! U izmijenjenoj postavi, ali s potpisom starog tandema, Damir Malnar (autor) – Žan Jakopač (producent), snimili su tri tematski povezane pjesme kao maxi singl ironično nazvan ”Domoljubna trilogija”.

Damir Malnar (naslovna fotografija), glavni autor i pjevač, dao si je oduška te javno izgovorio neke stvari koje mnogi od nas mislimo, sa idejom da će u stalnom stanju nemoći i nevjerice možda ova triologija pomoći da i mali ljudi dignu glas protiv apatije.

”Izbori” ukazuju na frustraciju nemogućnosti glasanja za nekoga koga želimo (a Počinitelji imaju svog favorita: Trebamo jednog lovca, onog iz Kumrovca, njega zaokružujem, najbolje zaslužujem), ”Trodioba vlasti” znači da sve počinje od samih glava državnog čudovišta, dok ”Omiljeni neprijatelj” govori o uvijek dežurnim krivcima kojima pripada teret odgovornosti za sve naše frustracije.

Tri lyric videa će vam pomoći da lakše pratite lude tekstove uz punokrvni rock and roll.