Week 46/2018: U znaku novih zanimljivih ženskih imena na sceni

Nova ploča Show Time

The Babe Barbarela, Alejuandro Buendija, Bruto Geto i Eot imaju nove singlove, a izdvajamo i nove uzdanice, Ankicu Grossi i Stelu, dvije mlade pjevačice koje povezuje odličan glas i šarm, što im može otvoriti put ka zapaženoj karijeri, ako se poslože sve kockice u današnjem show bizu, u kojem svakog dana neko novo ime nastoji iskoračiti iz mase.

Ankica Grossi: Suza nisi vrijedan

Pjevačica Ankica Grossi ima poveliko scensko iskustvo, više stotina nastupa po eventima, klupskim i humanitarnim koncertima, kao članica cover benda Showtime, a nastupala je i na Melodijama hrvatskog juga, Marco Polo Festu na Korčuli i Neum festu. Dobar je to temelj, a novi doprinos njenom potencijalu daje pop-rock pjesma “Suza nisi vrijedan”, koju je komponirao gitarista Teške industrije, Vedad Hadžiavdić, a producirao Hrvoje Prskalo, gitarista grupe Bang Bang. Logično, dakle, da gitara ima istaknuto mjesto u zvuku, ali ne ‘otima glavnu ulogu’ pjevačici. Jako dobar broj.

Stela: Drugačiji

Dvadesetogodišnja i uvijek nasmijana Stela (pravim imenom Stela Paradžik) svoj put u estradi započela je pjesmama ‘Tragovi dodira (Tam tara rira)‘ i ‘Kasno je‘ koje je nimila sa autorom, aranžerom i producentom Fedorom Boićem, a pjevala ih je na Zagrebačkom i Aurea Festu. Pjevačica iz Slavonskog Broda ima I novi broj, ‘’Drugačiji’’, kojim se prvi puta predstavlja kao tekstopisac i autorica muzike. Dodajući da u muzičkoj školi uči svirati 4 instrumenta, Stela je muzičko ime koje vrijedi zapamtiti.

The Babe Barbarela: Učinit ću sve

Bihaćki The Babe Barbarella ESFF već ima u BiH kultni status sjajnog funky & rock cover benda, a od nedavno (napokon) počinje raditi i autorske pjesme. Nakon dobrih reakcija na singl ”Nema vremena”, sada izbacuje novi “Učinit ću sve”, za koji je tekst, muziku i aranžman napisao njihov gitarista Arslan Handukić. Simbolično za cijelu priču, pjesmu tumače riječima “Smisao života i nošenje s brojnim odlukama koje donosimo u različitim životnim situacijama su odraz našeg karaktera. Borci za pravdu traže sretan završetak, oni skeptični uvijek će tražiti misteriju i pozadinsku priču u kojoj se krije tajna.” Koji ste vi – pitaju iz The Babe Barbarella ESFF. Što se njih tiče, oni su ‘klasa optimist’.

Alejuandro Buendija: Mr. Right

Najfriškiji, danas objavljeni broj Alejuandra Buendije, iza kojeg stoji član TBF-a Saša Antić, nova je najava njegovog samostalnog albuma na kojem radi posljednjih nekoliko godina. Ne žuri mu se, kaže, pa je i ona rezultat ležernog rada s raznim muzičarima i najvažnije je bilo da postigne jedan drugačiji ugođaj – efekt bizarnog, a zanimljivog.

Bruto Geto: Karavan

Zagrebački rap rock bend Bruto Geto upisuje u svoj opus četvrti singl “Karavan”, koš jednu temu o egzodusu mladih. S njim su završili pripremnu fazu za ulazak u studio i spremni su albumski predstaviti dodatnih sedam pjesama. Zanimljivost: i Buendija i Bruto Geto su gosti večerašnjeg koncerta Ede Maajke na velikom promocijskom koncertu albuma “Put u plus”.

EoT: Patnje mladog meteoropata

Karlovačka alter punk rock trojka EoT ima novi singl ‘Patnje mladog meteoropata‘ koji autorski potpisuje njihov gitarista Boris Kolarić i treći je s kojim najavljuju album ‘Teorija Ludog Chovjeka‘, što će se pojaviti pred naredni vikend. Tri i po minute, jezgrovito, konkretno, energično, bez suvišnih ‘mudrovanja’, osim što je (subjektivno) bubanj mogao ići još malo naprijed. U svakom slučaju palac gore.