Mumford & Sons objavili novi album ‘Delta’

Muzika - svijet Show Time

Mumford & Sons su danas objavili svoj dugo iščekivani studijski album ”Delta”, prethodno najavljen pjesmama ”Guiding Light” i ”If I Say” i ovdašnjim fanovima dostupan je putem Deezer i Google Play digitalnih platformi.

Album ”Delta” njihovo je četvrto studijsko izdanje i stiže tri godine nakon albuma ”Wilder Mind”. Produkciju potpisuje Grammyem nagrađeni producent Paul Epworth (Adele, Rihanna…), s kojim je britanski bend prvi put radio.

Opisujući album u jednom od intervjua, Marcus Mumford je istaknuo: „Bio je pravi izazov kreirati ove pjesme i oblikovati ih u album. Isprobavali smo razne načine stvaranja glazbe, za ovaj album nam je trebalo vremena… Ovo je kolekcija pjesama koje su i lirikom i glazbom intimnije od svega što smo do sada objavili. Ovo je vrlo instrospektivan album“, zaključio je.

Objavu albuma prati i velika svjetska turneja koju započinju upravo ovog petka, 16. 11., na dan objave albuma, rasprodanim koncertom u Dublinu. Prema trenutno dostupnim informacijama, turneja će kroz ovu i sljedeću godinu uključivati 65 koncertnih datuma, a najbliže našim prostorima nastupit će u Milanu (29. 4.), Münchenu (1. 5.) i Beču (3. 5.).

Mumford and Sons koncert