chris-cornell-and-vicky

Za smrt Chrisa Cornella odgovoran njegov doktor?

Celebrity Show Time

Doktor Chrisa Cornella je kriv za smrt pjevača Soundgarden, navedeno je u tužbi koju je Vrhovnom sudu u Los Angelesu u četvrtak podnijela udovica slavnog pjevača, Vicky Cornell.

Dr. Robert Koblin je “ponovljeno propisivao opasne supstance koje kontroliraju um”, što je oštetilo Cornella i “prouzrokovalo njegova opasna impulsivna ponašanja koja nije mogao kontrolirati, što ga je koštalo života”, navodi se u tužbi koju je dobila i redakcija CNN-a.

Cijeli svijet je bio šokiran poslije vijesti da je Cornell u aprilu prošle godine pronađen mrtav u hotelskoj sobi, a istraga je pokazala da je smrt nastupila vješanjem kao činom samoubistva.

Sada Vicky, u tužbi podnijetoj u svoje i ime njihove djece, tuži liječnika koji je, prema njenim navodima, Cornellu propisao nevjerovatnih 940 doza lorazepama za samo 20 mjeseci, kao i određenu količinu oksikodona, a da ga prethodno nije ni pregledao kako bi utvrdio jesu li mu ti lijekovi potrebni.

“Znam da je volio našu djecu i ne bi ih nikad povrijedio oduzimajući sebi život”, rekla je Vicky u javnoj objavi još u maju 2017. godine, a u međuvremenu je prikupila sve toksikološke nalaze i druge dokumente koji potvrđuju kako je ”dr Kolin znao da je Chris osoba sklona bolestima zavisnosti, a nije ništa učinio da ga zaštiti, niti ga je upozorio na rizike koje nosi dugoročno uzimanje lijekova”.

Chris Cornell