labryinth-movie-remake

Sprema se nastavak filma ”Labyrinth”, u čijem originalnu je glavnu ulogu igrao Bowie

Film & Foto & TV Show Time

Prošle su 34 godine otkako je David Bowie snimio fantastičnu avanturu koja je, uprkos podijeljenim stavovima publike i kritike, stekla zavidan broj poklonika. Od tada se često pričalo o snimanju nastavka ‘Labyrintha’, bez rezultata – sve do sada!

Reditelj Fede Alvarez izjavio je da je scenario za novi film gotov i da se užurbano radi na “sklapanju svih kockica” kako bi što prije počelo snimanje. U tom smislu, Alvarez je razgovarao o detaljima i sa Lisom Henson, kćerkom pokojnog reditelja originalnog filma Jima Hensona, koja je naslijedila i njegovu kompaniju.

U neobičnom mjuziklu ”Labyrinth” rock zvijezda David Bowie igrao je glavnu ulogu, kralja Goblina, koji kidnapira i u labirint zatvara brata tinejdžerke Sarah (koju glumi Jennifer Connelly), nakon što djevojčica nesmotreno poželi da joj mali brat nestane “jer je nervira njegov plač”…

Bowie je, inače, za film snimio i pet songova, “Underground”, “Magic Dance”, “Chilly Down”, “As the World Falls Down” i “Within You”, a objavljene su u ljeto 1986. na soundtrack albumu ”Labyrinth”.

Za sada nema informacija o tome da li bi u nastavku ponovo glumila sada već odrasla Connelly, kao ni kojem glumcu bi bila povjerena uloga luckastog kralja Jaretha.