ValentinoBoskovic

Pjesma nad pjesmama: Adio, Trafikonte! by Valentino Bošković & Saša TBF Antić

Muzika - regija Show Time

Neobični ‘svemirski duo’ Valentino Bošković i Saša Antić iz TBF-a zajedno su napisali i snimili pjesmu koja neće postati viralni hit, ali oduševljava, bar one koji razumiju o čemu je riječ.

Josip Radić i Branko Dragičević čine duo sa Brača nazvan imenom Valentino Bošković, a kada su 1. aprila 2014. obznanili svoje postojanje porukom ‘E jesmo vas zajeboli!’, odmah je moglo biti jasno šta namjeravaju – kroz zajebanciju na tipično dalmatinski način predstaviti svoja neobična svemirska putovanja kroz vrijeme.

Izdali su dva albuma i prije pet mjeseci kompilaciju ”Vodič kroz galaksiju za redikule”, od kritike i publike ocijenjenu odličnom. Za neupućenog čitatelja: redikul je dalmatinski izraz za spadalo, zajebanta i onog koji služi za porugu.

Preporuka – poslušati album na kanalu Spotify.

Njihov najnoviji rad, pjesma ”Adio, Trafikonte”, urađena i snimljena sa Sašom TBF Antićem privukla je veliku pažnju, među ostalim zbog pretpostavki da je ona sjajna posveta legendarnom Predragu Luciću, koji je preminuo 10. 1. 2018. i bio poznat po kolumni ”Trafikant”, ali bi isto tako mogla biti posvećena svima koji su umrli a ”bi je dobar posal”, Tomi Bebiću, Miljenku Smoji, Dvornikovima…

Adio trofikonte, neka ti svitli ferol“, riječi su koje u konačnici, po riječima autora, čine homage svim Trafikantima svijeta.