Nela-Nessa

Nela vs Nessa: Sudar mladih pjevačkih Titanida

Muzika - regija Show Time

Ne radi se, zapravo, ni o kakvom duelu, nego samo metafori u kojoj smo spojili dvije mlade zagrebačke pjevačice sličnog umjetničkog imena, sličnog bekgraunda i različitih stilova – ali sa sličnim velikim potencijalom.

Nela: tri singla za početak karijere

Antonela Đinđić ili samo Nela mlada je pjevačica iz Zagreba i vokalne mogućnosti predstavila je ranije u show programu The Voice, u Rock Akademiji, na nastupima sa Soulfingersima, pa su njena prva dva singla, “Netko kao ti” i “Vrijeme je”, dospjela na visoka mjesta top lista u Hrvatskoj.

Za treću pop pjesmu ”Poslije kiše” muziku je komponirala sa Markom Kutlićem, što je njen autorski debi. Tako samo još više potvrđuje da spada među najperspektivnije nova imena pop muzike.

Kristalni glas velikog raspona, siguran nastup mlade pjevačice kao da ima decenije iskustva na sceni, jako dobra i moderna pop pjesma i, onda, ocjena za sve zajedno: odlično.

Nessa: solo premijera

Slično umjetničko ime, ali drugi stil i opet nešto zanimljivo.

Nikolina Fistrić je kao prateći vokal pjevala sa Teškom industrijom, Divljim jagodama, Radetom Šerbedžijom, Željkom Bebekom, Crvenom jabukom i nizom drugih poznatih izvođača, a pod imenom Nessa otpočinje solo karijeru.

Za njen začetak izabrala je rad u sklopu projekta Ekta Koletiva, tima mladih muzičara na čelu sa Robertom Domitrovićem, bubnjarem zagrebačkog art rock benda The A!, a projekt okuplja nove izvođače s ciljem promocije autorskog izraza neopterećenog stilskim i žanrovskim ograničenjima.

Domitrović je autor muzike, teksta i aranžmana za Nessin prvi singl ”Pitam se”, easy listening jazzy pjesmu koju vrijedi poslušati. Naravno, i pratiti Nessine buduće radove.