mikrofon i pjevač

Novo: Shejvers, Ničim izazvan, Cmok, Gibonni, Pamela, Fantoni

Muzika - regija Muzika BiH Show Time

Žanrovski različito, od punk i indie rocka i popa do novih primjeraka koji potvrđuju trend u kojem se tradicionalni (i dosadni, ruku na srce) pop izraz približava svjetskim tendovima s r&b mirisom.

The Shejvers iz Prijedora je punk grupa koja se pridržava najavljenog nauma da će prvi album objaviti singl po singl. Poslije ”Udaraš”, ”Mijenjam te” i ”Poraz razuma”, izbacili su četvrti, ”Nestajem”.

Pekipu skupljenu iz Prijedora i Novog Grada ćine gitaristi Mario Rujević i Marko Medić, pjevač Boris Jandrić, bubnjar Vicko Vicković i basista Predrag Štikovac.

Ničim izazvan: Sve tvoje želje

Okićen prošlogodišnjom titulom MTV Best Adria Act, beogradski pop-rock sastav Ničim izazvan mije samo uživao na lovorikama. U međuvremenu su, dakle, dovršili snimanje trećeg albuma i pjesma ”Sve tvoje želje”, kao najava onoga što će doći iza nje, pravi je ” predvodnik nekog drugačijeg zvuka”, kako objavljuje bend.

Spot donosi kolaž materijala zabilleženog tokom studijskih seansi i putovanja na nastupe, a budući da su Ničim Izazvan u tom smislu vrlo aktivni, zanimljivih kadrova je bilo u obilju.

Cmok: Na tvoj znak

Pjesma ”Na tvoj znak” novi je broj nepostojeće grupe Cmok.

Riječ je o side-projektu Stefana Ikonića, pjevača i gitariste beogradskih sastava ŽeneKese i Izdrži Ribice, a prije čak tri godine se prvi put oglasio sa Cmok potpisom u pjesmi ”Hej Toni”.

Pamela Ramljak: Nikad

Za novu pjesmu Pamele Ramljak (ex Feminnem) bez dileme možemo reći da je ovo Pamela kakvu do sada nikad nismo čuli! Novi zvuk u kojem su Pamelu zamislili autori Ante Pecotić koji je pisao glazbu i tekst i Shalla koji je radio aranžman, potpuno je različit od svega što je Pamela do sada radila. Pjesma ”Nikad” donosi jedan moderniji smjer koji prati svjetske trendove.

Ovo su standardi izdavačkih PR objava, koje obično traže uredničku redakturu, no u ovom slučaju svaka riječ stoji. Pamelina pjesma je dio podnaslova u kojem smo kazali da se ovdašnji pop napokon približava svjetskim standardima. Ritam (i dobar bas), malo funky i r&b šmeka, to je ono što se itekako da slušati, čak i ako niste ljubitelj pop žanra.

Gibonni: Nisi više moja bol

Metafore svih pjesama na atmosferičnom albumu ”Oliver & Gibonni – Familija” proizvodila je samo mašta slušatelja, a sada za baladu ”Nisi više moja bol” Gibonni predstavlja vlastite slike.

Filip Fantoni: Komedija tragedija

Filip Fantoni je zagrebački muzičar koji je svoje glazbeno putovanje započeo u alter-rock grupi Popper krajem 1990-tih i s kojom je objavio nekoliko zapaženih singlova. Iako nisu svoj potencijal kapitalizirali albumom i regionalnom karijerom, jednom davnašnjom slikom vrijedi ilustrirati njihov pristup – nakon što su se plasirali u finale tada znamenitog ex-Yu demo rock festivala Heineken Music Fest 2003. u Zenici, Popper su bili među rijetkima koji su posebno kreirali svoj scenski imidž za nastup u završnici.

Popper

Filip samostalnu karijeru započinje 2012. godine, a 2014. objavljuje debitantski album “Note i boje”, za nizom zapaženih pjesama “Ines”, “Tamo gdje spavaju tramvaji”, “Ti si samo ime” i “Škiljiš”.

Uz novu pjesmu “Komedija tragedija”, Filip Fantoni objavljuje:

“Nikad u životu nisam bio ovako spreman, optimističan i prepun entuzijazma za bavljenje glazbom. Na novom sam početku, imam fenomenalan bend i završen cijeli album, koji su snimili vrhunski producenti Srđan Sekulović Skansi i Davor Smotalić Smotke. U planu su i brojni koncerti, njima se najviše veselim! Prvi u nizu je u subotu, 10. veljače, u zagrebačkom klubu Jiggy Bar, gdje će se uz nastup održati i premijera novog spota”.