Let 3 u mariachi izdanju

Let3: Tišu – šatro obrada starog hita ‘Šuti moj dječače plavi’

Muzika - regija Show Time

Povodom skorašnjeg i svog tradicionalnog  Antivalentino koncerta, Let 3 je pripremio zanimljivu muzičku tvorevinu, pjesmu ‘Tišu’ koja je obrada velikog pop hita Novih fosila ‘Šuti moj dječače plavi’.

Odgovoran za novi ”skandal” Letovaca i ovaj put je Damir Martinović Mrle, koji je u pjesmi spojio svoje dvije kreativne inspiracije – šatrovački govor i Meksiko, budući da se riječkom bendu u izvedbi priključio mariachi sastav El Combo.

Šatrovački govor, kaže Mrle, poligon je za posebno kreiranje. Stilski je slobodan i zabavno zvuči te ga stoga nalazimo u stvaralaštvu Leta 3. ‘Šatrovački je spoj u glavi, pospajale su mi se točke na taj način u toj pjesmi koja me podsjeća na djetinjstvo’  kazuje Mrle, dodajući da u svemu tome značajnu ulogu imaju veseli zvuci Meksika koji sada postaju i djelić njihovog muzičkog imidža (vidi naslovnu fotografiju).

‘Tišu’ je jedna od pjesama koje će zasjati na novom EP-ju riječkih rockera. Snimana je u studiju Srđana Sekulovića Skansija, a producent je Iztok Turk.

Premijerno u koncertom izdanju ‘Tišu’ će publika čuti na velikom rock’n’roll spektaklu Antivalentinovo 3, koji se priređuje 10. 2. u zagrebačkom Domu sportova i već je stekao epitet najvažnije rock fešte godine. Postao je simbolom pravog jednodnevnog festivala za publiku željnu drugačije zabave od onoga što se uobičajeno nudi u vrijeme Valentinova i događaj za koji se traži ulaznica više.

Let3, TBF, Edo Maajka i Demolition Group aduti su ovih tvrdnji.