Beth Hart u prvom pohodu Balkanu. Lud ko ne ode!

Muzika - regija Show Time

Ako ste samo jednom pogledali neki video sa koncertnog nastupa 45-godišnje američke blues-rock pjevačice, ne treba vam objašnjavati zašto su njeni skorašnji nastupi u Zagrebu i Beogradu poslastice za publiku istančanog ukusa.

Publika iz provincije (a bogme i Sarajeva i Banja Luke) mora se pomiriti s time da uživo vidjeti neće najveće stadionske zvijezde. Razumljivo, prevelika i preskupa je to produkcija.

Vrlo često, međutim, ni probrani klupski koncerti ne događaju se mimo najvećih metropola i ako publici Zagreba i Beograda treba zavidjeti na nekom od takvih događaja, onda je to svakako koncert Beth Hart.

Beth-Hart-by-John-Bull

Američka blues-rock pjevačica nije više u cvijetu mladosti, napunila je 45 godina (i 30 pjevačkog staža!!), ali ona na sceni – to je jedna od najpotpunijih inačica rock žestine izražene kao ”krv, znoj i suze”.

Na turneji, na kojoj predstavlja svoj novi album sjajno prikladnog naziva ”Fire On The Floor”, Beth Hart će posjetiti Zagreb 10. 11. u Boogaloo Clubu, te Beograd u Hali sportova 11. 11.

Njezine autorske pjesme, obrade blues standarda po kojima je i postala poznata, kao i jedinstvena praksa da s bendom izvodi ”sve što im se u tom trenutku svira”, dakle da ni jedan koncert nije isti, od svakog nastupa Beth Hart čini poslasticu za publiku istančanog ukusa.

Da budemo direktni: lud ko ne ode!