Letu štuke

I Letu štuke izbacile bubnjara Amara Češljara iz benda

Glas.ba RTV InMediaStres

Nakon što je danas Dino Merlin javno obznanio da je iz njegove prateće grupe izbačen bubnjar Amar Češljar zbog neprimjerenog političkog komentara na društvenoj mreži, isto je učinila i sarajevska rock grupa Letu štuke.

U popodnevnim satima, na svojoj zvaničnoj Facebook stranici Letu štuke su objavile:

”Šokirani smo i zatečeni izjavom našeg bubnjara Amara Češljara i ovim putem se ogradjujemo od nje. Primorani smo mu otkazati saradnju zbog svega što u toj izjavi stoji. Takav govor nije ni u primisli naš stav niti sadržaj naših pjesama. Upravo suprotno. To znaju svi poštovaoci naše muzike. Svi protesti ili izjave koji ne šire govor mržnje i ne ugrožavaju javni red i mir su legitimni i demokratski. Suprotan stav nikad nećemo podržati. Širimo mir i ljubav jer nam je to prijeko potreban lijek. S poštovanjem, Vaše Letu štuke.”

Zanimljivo je podsjetiti na još jedan raniji događaj koji ilustrira visoki stepen društvene odgovornosti domaćih bendova.

To se dogodilo početkom ljeta kada je beogradski reggae bend IrieFM otpustio gitaristu Nikolu Spasića zbog njegove okrutnosti prema životinjama, pokazujući nizom fotografija na svom Facebook profilu vrlo bezosjećajan čin prema pticama, što je pokrenulo lavinu ogorčenih reakcija javnosti.

Bez komentara: Dino Merlin otkazao saradnju bubnjaru zbog njegovih političkih istupa