Week 40/2018: Jelena Radan, Rahimovski, Badrić i vrhunska Elis Lovrić

Nova ploča Show Time

Skromniji izbor nove epizode singl barometra obilježila je istarska kantautorica za koju je mali broj ljudi čuo, ali pjesma i njen glas su među najuzbudljivijim događajima godine.

Jelena Radan: Tamo negdje gore

Novom baladom Jelena nastavlja niz svojih autorskih djela s kojima će u skorijoj budućnosti upotpuniti uzbudljiv album, a priprema i nekoliko koncertnih događanja kojima želi obilježiti sljedeću godinu. Nježan glas, bogata melodija koja brzo ulazi u uši, odličan refren, eto svih pretpostavki za hit.

Kristijan Rahimovski: 5 minuta

Sinovi slavnih muzičara uvijek su opterećeni (pre)velikim očekivanjima publike, a najviše to prati pjevače, jer je mogućnost poređenja najizrazitija. Od Rahimovskog juniora nemoguće je očekivati da nadmaši jedinstvenog Akija i njegov najveći teret je ta slična boja glasa. Svoj vlastiti put bi lakše pronašao uz autora koji bi se originalnije nosio s tim izazovom. Pjesma ‘’50 minuta” je slatkasti pop-rock, ali neinvetivan i dodatno obilježen – besmislenim, jadnim (reklamnim) spotom.

Nina Badrić: Rekao si

Nina Badrić je jedna od pjevačica koje i prosječnu melodiju mogu učiniti raskošnom. Tako je i s novom pjesmom kojom Nina najavljuje i novi album koji će izaći pred kraj ove godine, a koji je pripremala u studiju dvije godine.

Elis Lovrić: Sretno ti bilo (One shot video)

Kraj ovog singl barometra je senzacionalan. Malo je ko ikada čuo za istarsku kantautoricu Elis Lovrić, vjerovatno i u Hrvatskoj. No, čuti njeno pjevanje rijedak je doživljaj. A simbolika pojavljivanja njene reinkarnacije iz mora, na kraju spota, bez premca je.