Imagine Dragons najavili novi studijski album

Muzika - svijet Show Time

Grammyjem nagrađeni američki alt rock bend Imagine Dragons potvrdio je objavu novog studijskog albuma ”Origins”, njihovog četvrtog studijskog izdanja koje stiže 9. 11.

Imagine Dragons su potvrdili objavu novog studijskog albuma pod nazivom ”Origins”, a bend je na njemu radio s  brojnim producentima – Joelom Littleom (Lorde), Mattmanom i Robinom (Selena Gomez, Carly Rae Jepsen) i  Johnom Hillom (Florence + The Machine).

Svoje četvrto studijsko izdanje najavili su singlovima ”Zero” i ”Natural” od kojih je potonji već blizu dva mjeseca na prvom mjestu Billboardove Rock Airplay liste, a na You Tzbe kanalu ima više od 62 miliona pregleda.

Bend će i na ovom albumu biti dosljedan svojem prepoznatljivom zvuku – jedinstvenom spoju rocka, hip-hopa, folka i popa.

Imagine Dragons dolaze iz Las Vegasa, a osvojili su milione fanova  prvijencem ”Night Visions“. Album je objavljen 2012. godine te se na njemu nalazi Grammyjem nagrađen hit ”Radioactive“ koji je svojevremeno bio najslušanija pjesma na Spotifyju, a trenutno na YouTubeu broji skoro milijardu pregleda.