Beogradski koncertni kalendar – januar 2020. vol 2

Koncerti Show Time

Mile Kekin, Elvis Jr. Kurtovich, Di Luna Blues Band u Beogradu, a spomenimo i koncerte Ane Stanić u Nišu 24. 1.) i Đorđa Balaševića u Kragujevcu (25. 1.).

U uvodu spomenimo da je Zemlja gruva sinoć nastupila u zemunskom klubu Fest I rasprodani koncert bio je motiv da zakažu novi za 15. 2.

Beogradskom kalendaru ćemo dodati i jedan vrijedan koncert u Nišu, u Domu vojske, gdje će 24. 1. Ana Stanić izvestu program “Pop simfonija – za 20, 30 nekih godina”. Posle uspješnih izvedbi u Beogradu i Novom Sadu, Ana turneju nastavlja u rodnom gradu, a svoje najveće hitove predstavlja sa revijalnim orkestrom “Impresija” i brass sekcijom iz Beograda, uz dirigenta Nebojšu Cvijanovića, te uz svoj prateći rock bend Elektric Funx i hor Glasne žice.

24-01 Soul Society: Di Luna Blues Band i Bobana Đorđević

Antologijski sastav Di Luna Blues Band obično nastupa sa Natašom Guberinić kao pjevačicom, a ovaj put na sceni će im se pridružiti Bobana Đorđević. Di Luna Blues Band osnovan je 1989. Godine, a okupio ga je Mare, poznat kao osnivač prvog blues benda u staroj Jugoslaviji, Bluz Kvintet, dok je sa drugim sastavom, Point Blank, 1983. godine snimio i prvu blues LP ploču na ovim prostorima.

24-01 Klub Garaža: Elvis Jr Kurtovich

Elvis Jr Kurtovich je beogradsko-sarajevska grupa koju predvodi Goran Petranović Rizo, bivši pjevač originalnog benda Elvis Kurtovich & His Meteors. Na nastupima, pored dobro poznatih pjesama iz tog opusa (Haile Selasije, Dabogda crk’o rock’n’roll), nova inačica benda u kojem su s Rizom beogradski muzičari, izvodi i najveće hitove Zabranjenog pušenja (Nedjelja kad je otišao Hase, Fikreta, Pišonja i žuga, Hadžija il’ bos, Djevojčice kojima miriše koža, Jugo 45…).



27-01 Štark Arena:
Music Awards Ceremony

Drugo izdanje regionalne godišnje muzičke nagrade MAC ponovo će biti priređeno prvenstveno kao televizijski show, a među ovogodišnjim učesnicima su koji će imati I svoj nastup u okviru ceremonije najavljeni su Tijana Dapčević, Ivana Peters, Marko Louis, Maja Louis, Senida, Buba i Jala, Nina Badrić, Tonči Huljić, Kaliopi, Balkanopolis, S.A.R.S., Nevena Božović.

31-01 Klub Fest: Mile Kekin

Frontmen Hladnog piva, Mile Kekin, i dalje koncertno predstavlja svoj samostalni album “Kuća bez krova” i to drugi put u Beogradu, poslije “Amerikana scene” Doma omladine.

Priredio: I. Makragić