Nile Rodgers

Najznačajniji muzički producent svih vremena otvara Sea Dance 2018

Muzika - regija Show Time

Jedan od najvećih producenata svih vremena, Nile Rodgers, zajedno sa svojom legendarnom grupom Chic, otvara peto izdanje Sea Dance festivala na plaži Buljarica u Budvi, u četvrtak 30. augusta!

Muzičar sa velikom ulogom u kreiranju tokova popularne muzike, zaslužan je za neke od bezvremenskih hitova i albuma za svjetske zvijezde kao što su David Bowie, Madonna, Duran Duran, Daft Punk, Eric Clapton, Robert Plant, George Michael, Bryan Ferry, Mick Jager i Michael Jackson, a disko era ne bi bila ista bez kapitalnih plesnih himni njegove grupe Chic (Le Freak, Good Times, Everybody Dance), ali i hitova za Sister Sledge i Dianu Ross, dok se njegova čuvena pjesma “Good Times” smatra samim izvorištem hip-hop muzike.

Šezdesetšestogodišnji Rodgers i u ovo vrijeme dokazuje da je vizionar plesne muzike, potpisujući pjesmu “Get Lucky”, jedan od hitova ove decenije, te radeći sa zvijezdama nove generacije kao Lady Gaga, David Guetta, Avicii, Pharrell Williams, Kylie Minogue, Pitbull, Sigala, Disclosure i Sam Smith, dok će sa grupomChic objaviti novi album “It’s About Time” u septembru ove godine.

Upravo te pjesme će, među ostalima, premijerno čuti publika na Sea Dance festivalu, koji traje od 30. 8. do 1. 9.

Uz Rodgersa i Chic, listu festivalskih izvođača u Budvi dopunjuju belgijska superzvijezda Lost Frequencies, holandski DJ Burak Yeter, DJ dvojac Filatov & Karas, Nina Kraviz, Alice Merton kao i vodeća postava prve balkanske hip-hop izdavačke kuće Bassivity, VIP, Coby, Arafat, Surreal, Fox, Kukus Klan, Arafat, Mili i Sara Jo.

Domaće rock snage predvode Hladno pivo, Bajaga i Instruktori, Rambo Amadeus i Van Gogh, a tu su još Marko Louis, Sajsi MC , Krešo Bengalka, Vojko V, Who See, Branko Vuković i niz drugih zanimljivih izvođača.

Trodnevne  ulaznice za Sea Dance po cijeni od svega 53 KM dostupne su u sistema kupikartu.ba i na svim njihovim prodajnim mjestima samo do 22. avgusta, nakon čega će cijena biti viša, a preko zvanične turističke agencije EXIT festivala EXIT Trip, u ponudi su i paketi – ulaznice za festival i smještaj.