Nova imena region-scene: Aberdar (Banja Luka)

Muzika BiH Novi na sceni Show Time

Novi banjalučki alternativni rock bend Aberdar ima neobičnu predpriču u sastavu koji više ne postoji, ali im je u naslijeđe ostavio pjesme za početak nove epizode.

Poslije prvog spota ”Glad”, koji su objavili prije četiri mjeseca, Aberdar je nedavno predstavio novi za pjesmu ”Tajna”, a oba broja imaju zanimljive stare korijene, koje objašnjava frontmen Bojan Bujić.

“Pjesme su nastale davne 2008. godine, još dok sam svirao u bendu Pasiv. Nažalost, napusto sam ga iz privatnih razloga, a to je bio i kraj za sastav. Deset godina poslije ni jedan član Pasiva nije ništa uradio sa starim pjesmama, a meni je bilo žao da neke, poput Tajne i Gladi, zauvijek odu u zaborav i odlučio sam da ih vratim u život.’’

Grupa Aberdar

Za Aberdar to je samo neobičan uvod u vlastiti autorski početak.

Kako kažu, uskoro će početi snimanje spota i za pjesmu ”Boje”, a u planu im je da nižu nove pjesme i spotove, odnosno da do kraja godine kompletiraju cijeli album.

Aberdar je nastao u jesen 2017. i postavu čine Bojan Bujić  (vokal/gitara), Miloš Vujić (bas) i Duško Milijević (bubanj).

Prvu ozbiljnu promociju autorskog rada imali su početkom marta u banjalučkom City Pubu, na prvom BL Rising Festu, a novosti koji će biti sve više možete pratiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici.

Fotografije: Vedran Ševčuk Alf