“Kraljica” bogatija od kraljice! Queen prestigao britansku monarhiju za 70 miliona funti.

Ludometar Muzika - svijet Show Time Zanimljivo

Bend Queen je odnedavno bogatiji od britanske monarhije, navodi se u godišnjem izdanju lista Sunday Times Rich. Izdanje iz 2019. godine, koje će biti objavljeno narednog vikenda, navodi da je bend povećao svoje bogatstvo na 445 miliona funti, dok je kraljica Elizabeta II ostala na svojoj prethodnoj sumi od 375 miliona funti.

Brian May, Roger Taylor i John Deacon su ovu “dodatnu zaradu“ ostvarili ponajviše zahvaljujući velikom uspjehu filma Bohemian Rapsody.

“Dok stari rokeri i dalje dobro zarađuju – dodajući po 25 miliona funti na svoje bogatstvo, isto se ne može reći za 93-godišnju kraljicu”, piše Sunday Times. Kraljica je bila na vrhu liste punih pet godina, od 1989. do 1994. godine, ali strogi kriteriji sada iz njene imovine isključuju imanje i kolekciju kraljevske umjetnosti, s obzirom da ona nema kontrolu nad njima.

Mayovo bogatstvo procjenjuje se na 160 miliona funti, u odnosu na 135 miliona funti 2018. godine. Taylorovo bogatstvo poraslo je sa 130 na 155 miliona funti. Deacon, koji je napisao hit “Another One Bites the Dust”, vodi “mrtvu trku” s kraljicom. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 130 miliona funti.

Image result for mercury freddie

Bohemian Rhapsody, film koji je ranije ove godine osvojio četiri Oscara, navodno je do sada zaradio 902,6 miliona dolara. Prošlog mjeseca je objavljeno da će Mercuryjev dio biti ravnopravno podijeljen unutar njegove porodice, jer tako propisuje njegov testament.

Ipak, za kraj, treba dodati da kraljica i dalje posjeduje labudove, a njihova vrijednost je neprocjenjiva!

Image result for queen swan