Roger Waters (ex Pink Floyd) najavio novi album

Muzika - svijet Show Time

Rock veteran, 73-godišnji Roger Waters, najavio je za maj ove godine izlazak svog novog solo albuma pod naslovom ”Is This the Life We Really Want?”, kao prvog samostalnog rock izdanja poslije čak 25 godina.

Njegovo pitanje ‘je li ovo život koji stvarno želimo’ stiže 12 godina poslije prethodnog albuma ”Ça Ira”, ali budući da je riječ o klasičnoj operi, zanimljivije je spomenuti da je prethodni Watersov progresivni rock album ”Amused to Death” izašao prije čak 25 godina.

Roger Waters The Wall Live

To ne znači da je basista, gitarista i pjevač bio neaktivan i publici neinteresantan. Dapače, njegova turneja ”The Wall Live”, između 2010. i 2013. godine, inkasirala je više od 470 miliona dolara i svrstala se na treće mjesto najuspješnijih solističkih turneja svih vremena (poslije vodeće U2 360° turneje i drugoplasiranos Stonesa sa A Bigger Bang Tour).

Water će 26. 5. krenuti s novom serijom od 44 koncerta američke i kanadske ”Us + Them” turneje (nazvana po pjesmi “Us and Them” s albuma The Dark Side of the Moon), koja će potrajati do 28. 10.

Novi album, za koji se zna da će imati 12 pjesama, nema preciziran datum izlaska, ali je najavljeno da bi se mogao pojaviti u maju.