Pearl Jam – veterani Seattle rocka drugim singlom predstavljaju album “Gigatron”

Muzika - svijet Show Time

Sve je bliže izlazak novog albuma “Gigatron”, jedanaestog studijskog izdanja benda Pearl Jam i danas je objavljen drugi najavni singl – “Superblood Wolfmoon”.

Kao jedan od slavnih bendova rock scene iz Seattlea u devedesetima, Pearl Jam odlikuje i kontantna postava u kojoj su svih ovih 30 godina osnivači benda Eddie Vedder (vokal, gitara), Mike McCready (solo gitara), Stone Gossard (ritam gitara) i Jeff Ament (bass), s kojima je još bubnjar Matt Cameron, pridružen 1998.

Nakon što su prošli mjesec objavili prvi najavni singl Dance of the Clairvoyants”, Pearl Jam je danas predstavio novu pjesmu s Vedderovim potpisom, “Superblood Wolfmoon”.

 

Drugi singl s nadolazećeg albuma “Gigatron” je brži u usporedbi s prvim i dodatno daje naslutiti atmosferu cjelokupnog izdanja.

A nova pjesma je fanovima servirana na originalan način. Prošle sedmice oni su preko mobilnih uređaja mogli posjetiti zadanu web stranicu (moon.pearljam.com) te usmjeriti telefon prema mjesecu nakon čega bi počeo svirati isječak nove pjesme.

Svi prethodni albumi Pearl Jama su dospijevali u vrhove svjetskih top lista, pri čemu je prethodni i Grammyjem nagrađeni ”Lightning Bolt” planetarno ostvario i najbolje rezultate. Sedam godina poslije dobijamo novi album, koji će se pojaviti 27. 3., pa sigurno predstavlja jedno od najviše očekivanih ovogodišnjih izdanja.

„Snimanje ovog albuma bilo je dugo putovanje koje su ponekad obilježili mračni i zbunjujući trenuci, ali i situacije u kojima je stvaranje nove glazbe bilo vrlo uzbudljivo. Nastajanje našeg novog izdanja omogućilo mi je da osvijestim kako je ljudima danas potrebna međusobna povezanost“, komentirao je član sastava Mike McCready.

Prije objave albuma, Pearl Jam će odsvirati koncert u kultnom teatru Apollo, a nakon izlaska grupa kreće na veliku turneju koja će uključivati i Mađarsku, Holandiju, Francusku i Austriju. Svi su datumi turneje dostupni na službenoj web stranici.