Tvoj

Tvoj i ‘Tvoja’ – drugačije tretiranje muzike za film

Film & Foto & TV Muzika - regija Show Time

Tvoj je autorski projekt koji se predstavlja pjesmom “Tvoja (Što očekujem od tebe)”, specifičnom po tome jer je urađena u taktovima i ritmu otkucaja srca, a dio je soundtracka nadolazećeg igranog filma “Do kraja smrti”.

Pjesmu autorski potpisuju Anđelo Jurkas i Hrvoje Marjanović, autor stihova je Jurkas, produkciju su radili Hrvoje Marjanović (Krankšvester, General Woo, Tram 11) i Konrad Mulvaj (Overflow, Ohnokono, Sara Renar), dok su je aranžerski zajedno uobličili Marjanović, Mulvaj i Jurkas.

– Pjesma je posveta. Pisana je u taktu i ritmovima otkucaja srca, nimalo slučajno. Direktnije od toga ne može, a sve ostalo je u instrumentalu i stihovima, – rekao je Jurkas, reditelj novog hrvatskog igranog filma “Do kraja smrti” (2018.), koji je trenutno u postprodukciji i čija se festivalska kino pretpremijera očekuje na ljeto.

Kritičari koji su imali pretpremijerno prilike vidjeti prvu verziju nazivaju ga “trijumfom ljudskog, nježnosti i feelgooda” uspoređujući ga s djelima ”Short Cuts” Roberta Alotmana ili ”Love Actually” Richarda Curtisa.

Specifičan po multi-medijalnom umjetničkom izražavanju u različitim formama, Anđelo Jurkas ulogu muzike u svojim filmovima doživljava na posebnan način, ne tretirajući je samo kao zvučnu kulisu slike. U tom smislu i pjesma ”Tvoja…” jeste prepoznatljivi format filmske teme, ali funkcionira i kao samostalna ‘mala priča unutar cjelovite velike priče’.