Jethro Tull

Legendarni Jethro Tull u Zagrebu, Beogradu i Skoplju?

Muzika - regija Show Time

Slavni britanski progresivni folk-rock bend je krenuo na ”50th Anniversary Tour 2018”, obilježavajući svoj veliki jubilej, u okviru koje najavljuje novi pohod onim krajevima, iako za te koncerte još nema zvanične objave lokalnih promotora.

Kako je navedeno, za 13. 10. predviđen je nastup u Zagrebu, dan poslije u Beogradu i 16. 10, u Skoplju, a službene informacije oko lokacija i cijene ulaznica još nisu poznate.

Jethro Tull je u Zagrebu i Beogradu svirao prvi put daleke 1975. godine, kada su bili na vrhuncu karijere, a upravo tih godina u nekadašnjoj Jugoslaviji se počela događati serija velikih svjetskih gostovanja, među kojima su bili Ike & Tina Turner, Santana, Cat Stevens i najveći od najvećih, The Rolling Stones, pa se i ovdašnja rock populacija počela osjećati djelićem planetarne rock porodice.

Mjeđu tim mega zvijezdama kasnije su nam se vraćali Stonesi i, najčešće, Jethro Tull, kojemu bi ovo trebao biti četvrti dolazak (14 godina poslije prethodnog).

Iako je od originalne postave preostao samo Ian Anderson, većini je i to dovoljno, jer je ovaj pjevač, flautista i izvođač na brojnim instrumentima duša sastava, njegov idejni tvorac i glavni autor.

Poslije nekoliko godina pauze i, zapravo, gašenja Jethro Tulla, Anderson je 2017. ponovo pokrenuo bend zbog obilježavanja 50-godišnjice rada – i najavio novi njihov album, prvobitno za ovu, a najvjerovatnije za narednu godinu.

Jethro-Tull-knjizica