Mustra Orchestra zakoračila prema trećem albumu

Muzika BiH Nova ploča Show Time

Dvije godine poslije albuma ‘Koraci’ i ovogodišnjih dinamičnih ljetnjih koncertnih aktivnosti, travnička Mustra orchestra nastavlja rad na novom albumu.

”Nakon dva izdanja instrumentalne muzike, na novom i trećem albumu ćemo se okušati i sa vokalnim izvedbama. Za početni singl odabrali smo pjesmu ‘Crveno’, u kojoj svoje autorske stihove govori muzički novinar Amir Misirlić” – kaže lider grupe Taik Ganić i dodaje – ”Mustra orchestra treći album priprema za 2023. godinu, u kojoj obilježavamo prvu deceniju rada. Zbog toga ćemo u pjesmama ugostiti još neke zanimljive muzičare, kako iz BiH tako i iz regije.”

”Jedno od mojih najljepših iskustava bio je rad sa Mustrom, – kaže Amir Misirlić. – ”Kada sam prvi put čuo njihovu muziku od čiste svjetlosti isheklanu, znao sam da su oni jedna posebna priča. I to ne samo u okvirima Bosne i Hercegovine. Dakle, priliku da moje stihove baš oni obuku u svoju muziku nisam ni mogao ni smio propustiti. A kada sam čuo kako sve to zvuči, ispostavilo se da je rezultat veći od prostog zbira teksta i muzike. Posebno je zadovoljstvo što mogu reći da Mustra za mene nije više samo sjajna ekipa muzičara čijem se radu divim nego su i dragi prijatelji kojima se radujem.”

Spot za ”Crveno” sniman je u Travniku i uz članove Mustra orkestra učestvuju Eman Ganić i Ajdin Bešić te stalna saradnica benda, balerina Zulejha Kečo. Snimanje je obavio Orhan Ganibegović, a montažu je uradio Taik Ganić.