Kontakt konferencija

OK Fest na 2. regionalnoj konferencije Kontakt u Beogradu

Muzika - regija Show Time

Predstavnici festivalske industrije u BiH, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori na drugoj po redu regionalnoj konferenciji Kontakt (21.-24.3.) razmjenjuju iskustva sa jednim ciljem – učiniti velike regionalne festivale još većim.

Brisanje kulturnih granica u regionu, umrežavanje te pokretanje gorućih tema u kulturi u najširem smislu te riječi, osnovne su preokupacije Kontakta.

Ove godine će učesnici Kontakta raspravljati o nizu vrlo zanimljivih tema, a svaka od njih posredno ili direktno utiče na format festivala, što je za publiku najvažnije.

Centralna panel tema je “Samoodrživost festivala” iz tri ugla ‘finansiranje festivala’, ‘naplaćivati ulaznicu ili ne’ i ‘muzički profil festivala – DJ/Live koncerti’. O tome će svoja iskustva prezentirati predstavnici najpoznatijih festivala u regionu, Exita, Sea Splasha, Lovefesta, Taksirata, Belgrade Beer Festa, Dimensionsa, Dev9ta, Southern Soula, Sarajevo Beer Festa, HilsUpa…

Pored toga, na konferenciji se raspravlja o regionalnom muzičkom novinarstvu, (ne)održivosti malih koncertnih prostora, te vođenju muzičkog posla s pitanjem – sa ili bez menadžera?

Među učesnicima panela o samoodrživosti festivala je i direktor OK Festa, Dubravko Suvara, koji će predstaviti festival na Tjentištu kao jedan od događaja koji sve više doprinosi kvalitetnijoj festivalskoj ponudi na širem regionalnom prostoru, učiniti OK Fest još značajnijim na međunarodnom planu.