Dante_Maika

Novosti iz regiona: Dante opet napada, a MAiKA se (ras)prodaje

Muzika - regija Show Time

Nove singlove imaju kontroverzni reper sa Hvara, Dante Drama, te beogradsko-zagrebačka punk-folk ekipa MaiKE, a glavni je dojam da ni jedni ni drugi nisu ponovili atmosferu prethodnih spotova.

Dante Drama je u novom broju dobio potporu ”prvaka tvrdog đira iz Splita”, što je epitet kojim je okićen Krešo Bengalka, ime koje je već u prvoj ligi hip hop scene u Hrvatskoj. Nova pjesma ”Mrtve minute” mračna je strana Dalmacije, pa joj, prema zamisli autora, pristaje ogoljeni reperski stil, ali Dante, brate, nova drama je ponavljanje svih poznatih drama, u kojoj ne čujemo specifičnog fetivog Dalmatinca koji i u najvećem mraku nađe feral.

Maika – Share Of Your Life

Sastav MaiKA čine članovi iz Iskaza, Nakeda, Lollobrigide i Auf Wiedersehena, a prethodni smo im broj ”River Sava” čuli početkom ljeta prošle godine. Iako njihov punk-folk ne izlazi puno iz poznatog stilskog okvira, pjesma je bila zabavna, sa dovoljno trenutaka da se njihov prvi album “Balkannibalism” počne čekati sa znatiželjom (i najavljena je promocija za početak narednog mjeseca).

Avaj, u slušanju nove ”Share Of Your Life”, negdje iz podsvijesti izroni naziv knjige ‘feralovca’ Predraga Lucića Haiku haiku jebem ti maiku i znatiželja se, sa zvukom trube i harmonike – izgubi.

Bonus – Kawasaki 3P: Lovac

Još u proljeće 2016. ”Lovac” je snimljen u legendarnom zagrebačkom klubu Jabuka i video se pojavljuje tek sada, kao poklon grupe Kawasaki 3P za 50. rođendan kluba, te je ujedno najava dvodnevne koncertne proslave 25. rođendana benda u Teatru &td 9. und 10. svibnja 2018.