minja-subota-stefan-stojanovic

Nježni muzički podsjetnici Minje Subote na prostija vremena

Muzika - regija Show Time

Sjećate li se Minje Subote? Beogradski pjevač i autor, rođen u Sarajevu prije 80 godina, ima energiju tinejdžera – i novi album divnoga naslova ”Za moju ludu i večno mladu generaciju”.

Nekim davnim generacijama klinaca i klinceza autor i voditelj televizijskog dječjeg ”Muzičkog tobogana” odrastanje je činio raspjevanijim.

Snimio je Minja tada niz albuma s pjesmama za djecu, među njima se izdvaja ”Deca su ukras sveta” nazvan po istoimenoj pjesmi koju je komponirao na stihove Ljubivoja Ršumovića, a snimao je i pjevao šlagere ‘za odrasle’, pojavljujući se na skoro svim ovdašnjim festivalima zabavne muzike.

Ni u svojim osamdesetim Milan Minja Subota ne posustaje.

Njegov novi šlagerski album naslovljen ”Za moju ludu i večno mladu generaciju” donosi 12 pjevačevih nježnih muzičkih uspomena, koje vas i odsustvom modernih studijskih pomagala odnosi u neko jednostavnije, prostije vrijeme.

Kako reče Minja na beogradskoj promociji izdanja: “Moja generacija je luda i neuništiva! Svašta smo preživeli, možda smo zbog toga i najjači. Teško nas šta može iznenaditi. Drago mi je što sam se obratio njima s pesmama koje sam ranije komponovao, pesmama koje su ranije komponovali za mene. Yugoton-Croatia Records u saradnji s PGP-RTS-om mi je izašla u susret i mi smo zajedničkim snagama objavili ovaj CD.”

Sve pjesme albuma su nedjeljivi paket nostalgije, ali jednu izdvajamo, temu koja album otvara.

Ti si neko iz mog života, ali ne mogu da se sjetim ko si… stihovi su te pjesme, koje je napisao veliki autor pop poezije iz ’70-ih i ’80-ih, po mnogima i najveći iz tog vremena – Duško Trifunović.

Naziv joj je ”Susret” i do sada nije bila snimljena.

Sudbina joj je namijenila da bude simbolični susret ne samo Minjine ‘večno mlade generacije’ sa svojom mladošću, već i mogućnost današnjim generacijama da se sretnu sa nekim starim korijenima.