Optimal problem: Ispred svih

Muzika - regija Show Time

Beogradski garage pub rock trio Optimal problem predstavlja debitantski album ‘Ispred svih‘, na kojem su ugostili još nekoliko muzičara za pojačavanje svog ionako energičnog zvuka.

Bend je nastao 2011., pa mu je, čini se, naziv donio baksuzluk i optimalno su svoje kadrovske probleme riješili tek četiri godina kasnije, kada se originalnim članovima Peđi Pavloviću Badži (vokal, gitara) i Milošu Markoviću Felixu (bass) pridružio Dejan Ružičić Ružek (bubanj, vokal).

Svoj stil su uobličili po uzoru na britanske bendove Dr. Feelgood, Rockpile, Eddie and The Hot Rods, The Clash, Nine Below Zero i slične. Već u prvim godinama su počeli raditi autorske pjesme, a uz njih izvodili i pažljivo birane obrade kao hommage kako britanskoj i ex-jugoslavenskoj pub rock, punk rock i new wave sceni. To im je donijelo reputaciju pravog klupsog, energičnog i dobro usviranog benda.

Logičan epilog – da se široj javnosti predstave originalnim materijalima – upravo se događa: Optimal problem je objavio debitantski album ‘Ispred svih’.

Pjesme su snimili tokom 2016. godine i sve ih potpisuje Badža, uz jednu, ipak, obradu. Riječ je o nekada popularnoj šarmantnoj pjesmi ‘Poletarac‘, temi koju su braća Vranešević iz Laboratorije zvuka na tekst pjesnika Ljubivoja Ršumovića uradili za štpicu istoimene dječje TV serije.

Da bi obogatili zvuk, Optimal problem su u studiju imali pomoć prijatelja, među kojima su Jovan Ilić (usna harmonika) iz blues sastava Sirova koža, Filip Pavlović (truba) i Uroš Novaković (saksofon, klavijature).

Album ‘Ispred svih’ slušajte na deezeru