Leonora Bedić - Chris Cornell

Konkurs za žensku fotoizložbu otvoren još 10 dana

Cooltura Gledam Muzika - regija

Regionalna izložba muzičkih fotografija pod sloganom #MeToo namijenjena je isključivo ženama, autoricama iz našeg regiona i organizatoru, Udruženju ”Zona muzike” do sada je stiglo više od 150 radova.

Izložba, kao stalni proljetni projekt ”Zone muzike” (koja u jesenjem terminu organizira i međunarodni festival muzičkih dokumentarnih filmova ”dokuMfest”) i ove godine se priređuje u sklopu tradicionalne manifestacije ”Zeničko proljeće”.

Ideja i sadržaj fotoizložbe za naše je novost – poziv je otvoren isključivo za umjetnice i mali je simbolični čin podrške ženama koje ni u umjetnosti nemaju ravnopravan status. Da bi priča bila cjelovita, i ibor radova za postavku i odluku o najboljim eksponatima donijet će opet same žene.

Na adresu organizatora do sada je pristiglo više od 150 radova 18 autorica iz Banja Luke, Beograda, Mostara, Novog Sada (zanimljivo, čak četiri autorice), Splita, Zagreba, Zaječara, Umaga, a konkurs je otvoren još deset dana, pa se očekuje puno veći broj fotografija u konkurenciji za izložbu.

Zainteresirane umjetnice radove mogu dostaviti mailom na adresu zonamuzike@gmail.com, do 10. 3. 2018.

Više detalja na Facebook stranici https://www.facebook.com/fotonagrada/

U fotogaleriji možete pogledati manji nasumični izbor pristiglih radova.