Sarajevo Intergalactic

Novosti iz centra Bosne: Sarajevo Intergalactic Sessions

Muzika BiH Show Time

Serijal pod nazivom Sarajevo Intergalactic Sessions nastao je sa željom da se Sarajevo konačno probudi uz internacionalne artiste i programe, te se pridruži susjednim zemljama u regionu.

Sad, kada je iza nas ‘napokon svjetski muzički događaj u Sarajevu’ – a riječ je o famoznom 3D koncertu Kraftwerka u Skenderiji, 25 februara – u ostvarenje ambicija SIS tima lakše je povjerovati.

”Bez ikakve želje za patetikom ali naša borba u domeni kulture prečesto izgleda vječnom. Zaostajemo za ostatkom regiona, i koliko god to bilo opravdano ratom iza nas i njegovim još strašnijim posljedicama tranzicije, mala šačica ljudi i dalje planira, realizira i živi umjetnost kao univerzalni jezik koji najprije veže sve nas u regionu ali i svijetu”, obrazloženje je za Sarajevo Intergalactic Sessions, kojemu ne treba više ništa dodati.

Osim da još prenesemo poziv da budete dio avanture u serijalu, koji će na svom samom početku u Sarajevu ugostiti legendarnog tokijskog hip hop / trip hop DJ Krusha u sklopu njegove evropske turneje na kojoj predstavlja čak svoja dva nova albuma ”Kiseki” i ”Cosmic Yard”, čije objavljivanje se očekuje 21. 3.

Pored zvanične promocije pomenuta dva albuma, 7. aprila 2018. u amfiteatru Doma mladih, DJ Krush (pravim imenom Hideaki Ishi) sa sarajevskom publikom će proslaviti jubilarnih 25 godina solo djelovanja na svjetskoj muzičkoj sceni.

Limitirani broj earlybird ulaznica već je dostupan na servisu Kupikartu.ba, a spomenimo još da je ovogodišnji program serijala posvećen DJ producentima koji su ostavili neizbrisiv trag u čudesnom svijetu elektonske muzike, pa će publika, nakon DJ Krusha, vidjeti i čuti LTJ Bukema i Letfielda.

Vidi još “Novosti sa zapadne strane” i “Novosti sa istočne strane