Beogradski koncertni kalendar za decembar 2019. vol 2

Koncerti Show Time

Akua Naru, Nikola Vranjković, FIT, Buč Kesidi, Rambo Amadeus, Sana Garić, Bunt, Galija, YU grupa i na kraju ponuda novogodišnjih programa…

16. & 17. 12. BitefArtCafe: The New Power Generation celebrating Prince

Na regionalnoj turneji, poslije Ljubljane i sinoć u Zagrebu, The New Power Generation, koji je Prince imao kao prateći bend, dvije večeri svira u BitefArtCafeu izvodeći program nezaboravnih pjesama svjetskog velikana.

20. 12. Klub Fest: Bunt rock festival  – Dingospo Dali

Nakon uspješne prve svirke krajem novembra (Viva Vops, Logička greška i Wajz), koncertna serija “Bunt Rok Festival u Klubu Fest” se nastavlja, zajedničkim nastupom grupa Dingospo Dali, Sanja Tišma & Masa i The Filters. Dodajno da alternativci Dingospo Dali novim singlom “Slabost” najavljuje i novi album “O nečemu lepom”, koji se očekuje uskoro.

21 & 22. 12. Dom omladine: Buč Kesidi

Electro pop rock disco sastav Buč Kesidi u Beogradu prvi put svira solističke koncerte i predstavlja drugi album “Euforija” koji ima već nekoliko hit singlova, “Nema ljubavi u klubu”, “Đuskanje ne pomaže” i “Tiho”.

21. 12. Klub Fest:  Samostalni Referenti

Beogradski ska punk bend Samostalni Referenti od davne 1996. godine, kada su se okupili, sve do danas, prepoznatljiv je po energičnim svirkama i aranžmanima koje upotpunjuju truba, trombon, saksofon i violina.

21. 12. Elektropionir: Sana Garić

Poslastica za ljubitelje elektronskog zvuka – imali su zapaženu turneju ove godine (Novi Sad, Zadar, Šibenik, Zagreb, Borski festival Lost & Found, Bedem fest, Belgrade Beer fest) i u Beogradu premijerno izvode pjesme sa drugog studijskog albuma “Naočare za srce” koji je u pripremi, a veći dio večeri čine numere sa debi albuma “Svet za nas”.

22. 12.  Kombank dvorana: Nikola Vranjković

Nikola je sa programom koji čene pjesme dvostrukog albuma “Veronautika” obišao sve beogradske koncertne prostore (Elektropionir, Subbeerni centar, velika sala Doma omladine, Zappa barka, klub Fest tri puta 2019) i sada u Kombank dvorani publika može očekivati ponovo uzbuđenja na liniji kolosalnosti Pink Floyd estetike i mračne atmosfere Nicka Cavea.

23. 12.  Sava centar: Željko Samardžić

Pop zvijezda Željko Samardžić jedno je vrijeme imao tradicionalne koncerte u Beogradskoj Areni za Dan Žena, ali je ta serija odavno već prekinuta, a poslije duže pauze, šarmer se vraća u manji prostor.

24. 12. Ustanova kulture Vlada Divljan: Metal na klaviru (Metallica & Iron Maiden)

Pijanistica Zorana Vladisavljević izvodi obrade pjesama poznatih metal bendova – prije svega Metallica i Iron Maidena, ali i autorske kompozicije u aranžmanu za klavir. Zorana je već imala zapažene solo koncerte u Domu kulture Studentski grad (DKSG) i Studentskom kulturnom centru (SKC).

24. – 29. 12.  Klizalište na Trgu Republike: YU grupa, Galija, Ničim izazvan… 

Klizalište će, u okviru novogodišnjih programa i ”Beogradske zime”, 24. 12. otvoriti Haos animatori za najmlađe i koncert pop zvijezde Goce Tržan, a narednih dana slijede jazz pop dama Lena Kovačević (prošle godine je takođe bila na Klizalištu), veterani Galija i Yu grupa, te alternativni bend Ničim izazvan

26. & 27. 12.  Elektropionir: Đorđe Miljenović

Prednovogodišnje promišljanje o ljubavi, o bijesu, o duši, o životu… Niko to ne čini ekspresivnije od Đorđa Miljenovića. Iako najpopularniji kao dio hip hop trija Bad Copy, pod pod svojim imenom dao je pečat novoj fazi muzičkog stvaralaštva sa alternativom i rock elementma, što je pokazao na Beer Gardenu (Ada) i Beer festu (Ušće).

26. 12. Kombank Dvorana: Rambo Amadeus

Poznat kao nepredvidiv i lucidan šoumen, oštar kritičar društva, koji parodira čak i samog sebe, Rambo je ove godine imao seriju koncerata i zaključuje je u Kombanku.

27. 12. Klub Fest: Stereo Banana

Nepunih godinu dana nakon spektakla koji je bend Stereo Banana priredio u klubu Fest, ekipa iz Niša ponovo je zakazala susret sa svojom publikom u Zemunu. “Pozivamo sve kokreatore da dođu i nesebično nam ustupe svoj duševni prostor, a mi obećavamo da ćemo da nagradimo taj hrabri potez”, objavljuje bend.

27. 12. Dom omladine, sala Amerikana: Akua Naru

Američka muzičarka Akua Naru nastupila je 2017. u Beogradu i svoj novi hip hop lirički spektakl temelji na zadnjem albumu “When The Joy Comes” (2018). Njena muzika se oslanja na kombinaciju hip hopa, boom-bapa, jazza i soula. Spektakularan zvuk upoređuju sa poetikom Lauren Hill i snagom Nine Simon. Iza sebe ima 4 albuma i hitove poput “Poetry: How Does It Feel?” i “The World is Listening”.

28. 12. Kombank Dvorana: Nebojša Dugalić & Boris Pingović

Nakon što je rasprodato 300. jubilarno izvođenje muzičko-poetskog kabarea “Da, to su bili dani”, 30. 11. u Kombank Dvorani, zbog velikog zanimanja zakazan je novi datum! Već 15 godina glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović uveseljavaju publiku spojem poezije, koncerta i glumačkih monologa.

28. 12. Klub Fest: FIT

Jedan od najpoznatijih bendova ex Yu scene, riječka pop rock atrakcija FIT, prije deset godina su se ponovo aktivirali, te su nastavili sa koncertima i sa snimanjem novih pjesama. Ove godine izdali su singlove ”Ljubav je magija” i ”Otploviti”, nastupali u Puli, Rijeci, Novom sadu i Beogradu, gdje im je ovo čak treći ovogodišnji koncert!

27. 12. Elektropionir: Virvel

Koncertna promocija albuma “Žena sa bradom, patuljak, idiot” podijeljena je u dva čina; u prvom će publika čuti kompletan novi album (redoslijed pjesama će biti identičan kao na albumu), dok će u drugom činu bend izvesti presjek najuspješnijih/najvoljenijih pjesama.

27. 12. Božidarac: Ritam nereda

Čuveni bučni hard rock – hard core bend, više od tri decenije na sceni, ponovo svira u Beogradu! Bili su veoma traženi ovog ljeta na festivalima po Srbiji, a svirali su i u u kultnom zemunskom klubu Fest, da bi sada ‘’Put beznađa’’ pronašao novi prostor.

30. & 31. 12. Plato ispred Narodne skupštine: Kiki i Piloti, Senidah, Sara Jo

Doček nove 2020. godine u okviru “Beogradske zime” počinje već 30. decembra na Platou ispred Doma Narodne skupštine, i to programom posvećenim rap, hip hop i trap muzici: Vuk Mob, Angelina, Gazda Paja, Sara Jo, Mili, Senidah, Cobi, Rasta i MC Stojan, dok će okupljene u pauzama zabavljati DJ Đuka. Sutradan, na istom prostoru pomiješani program – folk pjevačice Maja Berović i Lepa Brena, te Zoran Lesendrić Kiki sa svojim Pilotima, koji uskoro slave 40 godina postojanja.

31. 12. Sava centar: Nova godina “Otmeno”

Nastavlja se omiljena tradicija Beograđana, a to je besplatan doček Nove godine u kojem će 31. decembra učestvovati oko 200 izvođača. Ova čarobna novogodišnja noć na repertoaru nudi Filharmoniju mladih “Borislav Pašćan”, program klasične muzike čiji je jedan dio posvećen velikom svjetskom jubileju, 250 godina rođenja Beethovena, a za sam kraj druženja u najluđoj noći, u Holu Sava centra, održava se program latino, reggae i afro muzike uz sastav Igor Vince & His Drum, Brass And Keys.

Nova godina ‘Otmeno’ docek u Sava centru