Miki Solus, koncert

Miki Solus o nogometu, jazzu i palačinkama

Muzika - regija Show Time

U izdanju Croatia Recordsa danas se digitalno pojavio novi album Mikija Solusa, koji zaključuje trilogiju tog ‘muzičara sumnjive kvalitete’ čija sva izdanja povezuju najčudnije muzičke priče u stilu ‘jazza za siromašne’.

Poslije prve zbirke ”Muzika sumnjive kvalitete” (2011.), pa naredne ”Muzika za djecu i penzionere” (2015.), ovog 27. 10. upisan je novi nastavak nazvan “Muzika o nogometu, jazzu i palačinkama“. Za sada se pojavio u digitalnom deezer formatu, a za desetak dana će i fizički CD, jer dječak Miki je zagorčao život svom izdavaču priređujući omot crtan bojicama.

Na albumu se nalaze pjesme koje je Miki kontinuirano objavljivao posljednje dvije godine. Od prvog “Život je palačinka”, “Rep na harmonici, “Lastavice” (feat. Lucija Šerbedžija) do najnovijeg broja “Ožujak” samo su neke od tema koji su producirali Mark Mrakovčić i Dimitrij Petrović.

Uz Mikija, koji pjeva i svira harmoniku, u bendu su Karlo Mrkša (cajun), Branimir Norac (sax) i Frane Visković (bas), a glavni aduti ove četvorke su živi nastupi.

Mnogi su muzički kritičari već davno ocijenili da je rap, swing, gipsy jazz i punk još uvjerljiviji i energičniji na koncertima, a prva prilika da se u to uvjere oni koji još nisu vidjeli ni jedan njihov nastup najavljena je za 16. 11. na live promociji albuma u zagrebačkoj Tvornici kulture.

Za očekivati je da poslije krenu po ostatku Hrvatske i po regionu.

O jazzu, nogometu i palačinkama govore ove teme:

1. Rep na harmonici
2. Talent za pizdarije
3. Zlatan Ibrahimović
4. Život je palačinka
5. Ožujak
6. Talent show
7. Lastavice (feat.lucija Šerbedžija)
8. Bugi vugi
9. Penzioneri
10. Sladoled na plaži