Svemir, Zvonka Obajdin - Moon trio

Moon iz Šapca i Svemir iz Zagreba – novosti iz radionice dva zanimljiva ‘svemirska’ benda

Muzika - regija Show Time

Iako različiti po izrazu, dva benda iz alternativnog rock miljea povezani su sličnim intimnim svijetom opuštene i ambijentalne muzike.

Moon je instrumentalni space, post-rock trio iz Šapca, nastao 2016. i sa jednim albumom u opusu, “Maybe We’ll Come Back”, objavljenim prošle godine. No, nisu početnici i porijeklo vuku iz grupa poznatijih u Srbiji, Ništa Ali Logopedi i Eleven.

Poslije singlova ”Escape“ i ”Voyager 1”, sa aktuelnog albuma objavili su video broj za “Discovery”, instrumental s posvetom prvog čovjeku u svemiru Juriju Aleksejeviču Gagarinu.

Svemir, četveročlana ekipa iz Zagreba, ima duži bendovski staž – nastao je 2012. godine kao produžetak dotadašnje kantautorske karijere njegove liderice Zvonke Obajdin.

Iza njih su četiri albuma, a prije pola godine smo predstavili najnoviji ”Strah od dubine”, hvaljen od kritike jednako kao i prethodnik ”Male laži” (2016.).

Zanimljivo je da su prije izlaska najnovijeg albuma, u intimnom kućnom ambijentu snimili akustičnu verziju materijala, session u dva dijela – ‘klavirski’ koji su snimili u dnevnoj sobi i ‘gitarski’, koji je snimljen u vrtu.

Opuštenost i lakoća neformalnog druženja jednog kasnoljetnog zagrebačkog popodneva i večeri, zapravo, nisu novo lice Svemira, jer takvu atmosferu imaju i njihovi pravi koncerti, koje je do sada imala priliku vidjeti publika diljem regiona.

Objava intimnije prezentacije ”Straha od dubine” uvod je u novu seriju klupskih nastupa: u Banja Luci (Žiža, 24. 10.), Beogradu (Knap klub, 25. 10.) i Novom Sadu (Bulevar books, 26. 10.), dok će Zvonka u Zadru (19.10. Knjigozemska) izvesti svoj solo koncert.

Nemojte propustiti bend u naponu kreativne snage – to nije samo marketinška dosjetka.