Goblini-Petar Pan-Crvi

Novosti sa istočne strane: Goblini, Crvi, Petar Pan, Zero Two

Muzika - regija Show Time

Šabačke punk legende Goblini imaju novi singl, beogradski alter-rock Crvi video zaokružuju prvi album, Petar Pan se vraća poslije višegodišnje pauze, a Zero Two se najavljuju kao svojevrsni super-duo sa niške scene.

Goblini, veterani iz Šapca, objavljuju novi singl ”Jedan za sve”, prvi novi broj još od 2013. godine i albuma “Roba s greškom”.

Legendarna mušketirska zakletva vjerovatno je dijelom motivirana prošlogodišnjom ozbiljnom saobraćajnom nesrećom u kojoj su ozlijeđeni gitaristi Leo i Alen, pa je bend pauzirao mjesecima i sada će to nadoknaditi – koncerti Goblina su zakazani za 2. 3. u novosadskoj SKCNS Fabrici, te 3. i 4. marta u beogradskom SubBeernom centru, uz predgrupe Iskaz i Only The Impeccables.

Crvi spotom “Zgužvana pesma” stavljaju epitaf na prvi album

Beogradska alter-rock grupa Crvi objavila je zadnji singl s albuma “Piše nam se dobro“, a tu prognozu potvrđuju objavom da je ovo i početak novog razdoblja u kreativnom stvaralaštvu i izrazu.

Nakon prvijenca koji je kritika hvalila i nakon prošlogodišnje promjene u postavi, Crvi trenutno u studiju rade na pjesmama za drugi po redu studijski album koji će biti objavljen tokom proljeća ove godine.

Sve što o njemu za sada kažu glasi: nova zbirka pjesama je, s jedne strane, prirodan nastavak estetike i filozofije benda, a s druge strane, napredak prema sasvim novim, uzbudljivim i neistraženim zvučnim područjima.

Petar Pan se vraća s novim albumom

Ammonite Records je objavio novi album beogradskog rock benda Petar Pan pod nazivom Bežim odavde i time označio njihov aktivan povratak na scenu, poslije okupljanja 2015.   i prethodne duže pauze.

Osnivač, kompozitor, pjevač i gitarista Dejan Milošević okupio je nekadašnju ekipu iz benda Inopartners (Marko Marović – gitara, vokal, Nedeljko Stojković – bass, vokal i Nikola Vukotić – bubnjevi, vokal) i započeo novu priču. Zvuk na albumu je baziran na power-pop, punk-rock i ska uticajima na tradiciji alternativnih britanskih i američkih bendova, dok su tekstovi ljubavne i socijalne tematike. Uz melodične refrene, žestoke gitare, new wave bass dionice i eksplozivne bubnjeve, Petar Pan, u skladu sa svojim imenom, donosi autentičnu magiju rock and rolla.

Zero Two, novi super-duo sa niške scene

ZeroTwo čine Miroslav Petković (DJ Tjamil) i Luka Radulović (na gitari) i najavljuju se kao svojevrsni super-duo, uzevši u obzir dužinu i opseg svojih karijera, kao i činjenicu da dolaze iz dva naizgled nepoveziva svijeta – jungle/d’n’b i metal/hardcore.

Za start su snimili autorsku numeru ”Air Battle Over Nish” i remix hita grupe Sunshine, ”91 Preview”.

Tjamil se gotovo 20 godina bavi produkcijom i 15 godina DJ-ingom, spotovi su mu emitirani u MTV programu, a 2012. je pobijedio na internacionalnom konkursu za najbolji remix u Londonu, za traku čuvenih Dub Pistolsa.

Do sada je zajednički radio sa hip-hop gigantima Stereo Bananom i odličnim novosadskim Madredom.

Niški gitarista Luka Radulović je u svojih 20 godina karijere sudjelovao u brojnim projektima i svirao širok dijapazon žanrova, od bluesa i jazza, pa do najekstremnijih vrsta metala i hardcorea.

Svirao je u bendovima Decokvaritelji, Scarlet Dust, S.K.A., Streetcore Unity, Red River Valley i mnogim drugim, nastupao na Demofestu i Exitu, a za ilustraciju izdvajamo MTV-jevski populasžran spot ”Žene”, grupe Decokvaritelji.

Pogledaj i “Novosti sa zapadne strane”