Novo: punk, indie i coveri od Rijeke preko Zagreba do Beograda

Muzika - regija Show Time

Riječki rock ‘indijanci’ Jonathan, zagrebački punkeri Mašinko i zagrebački coveristi 4Head, te nova beogradsko-pančevačka indie grupa Ivica obilježili su novitetima prvu prvu polovinu sedmice.

Novi singl riječke indie rock grupe Jonathan zove se ”Something To Cry About” i najava je izlaska njihovog novog izdanja ”To Hold”, koji stiže 19. 2. Riječ je o nastavku albuma ”To Love…”, uvrštenog u većinu izbora najzapaženijih prošlogodišnjih albuma u Hrvatskoj, pa je utoliko veća znatiželja šta će on ponuditi.

Jonathan su Zoran Badurina – Ziro, Branko Kovačić – Husta, Tomislav Radinović – Tomo, Nikica Jurjević – Nixon i Darko Petković – Rade.

Mašinko: Rijetka sprava

Mašinko nije rijetka zvijezka, već je jedno od relevantnijih imena regionalne nezavisne scene.

Ovaj zagrebački punk sastav ima zakazan koncert u Vintage Industrialu, 23. 2., a prije toga će objaviti maxi singl s dvije nove pjesme, koji će se pojaviti na 7” picture discu.

Za zagrijavanje uradili su animirani video spot pjesme ”Rijetka sprava” (autorica Ira Bulić, akademska umjetnica koja radi pod imenom Nisam Tapir) sa split albuma ”Godina majmuna / Majmun godine” (2016.), snimljenog zajedno s osječkim punkerima Debeli precjednik.

 

4Head: Svi tvoji poljupci

Među brojnim cover bendovima izdvaja se zagrebački 4head, jer rade obrade u svojim aranžmanima i za njih snimaju autentične spotove.

Nakon spotova ”Lažljiva” (Denis & Denis) i ”Torn” (Natalie Imbruglia), na red je došla legenradna zagrebačka novovalna grupa Boa i ”Svi tvoji poljupci”, za koji su koristili video inserte sa vlastitih putovanja i nastupa.

Bend objavljuje i da je u završnoj fazi rada na novom albumu i s novim obradama u “4head” ruhu, čija postava glasi: Dinka Radonić – vokal, Igor Ferderber – gitara, Hrvoje Grubač – bas, Marko Duspara – bubnjevi, Domagoj Ivanković – saksofon i Mario Magaš – truba.

Ivica: Kakvi ste to ljudi

Iza imena Ivica novog indie sastava beogradsko-pančevačke adrese stoje Ivan Kačavenda i Aleksandra Andonovska.

Bez prethodnih velikih najava objavili su album ”Kakvi ste to ljudi” s kojim se predstavlja i nova izdavačka etiketa Kontra.

Cijeli album možete naći na Deezeru, Bandcampu, YouTube i svim ostalim digitalnim servisima.